Política 22/09/2016

Andorra, Mònaco i San Marino celebraran una reunió oficial sobre l'acord d'associació

Ho han acordat el cap de Govern, Toni Martí, amb el ministre d'Estat de Mònaco i el ministre d'Afers Exteriors i Polítics de San Marino

ARA Andorra
2 min
Els mandataris dels tres països a les Nacions Unides / GOVERN

Andorra la VellaEl cap de Govern, Toni Martí, el ministre d'Estat de Mònaco, Serge Telle i el ministre d'Afers Exteriors i Polítics de San Marino, Pasquale Valentini, han coincidit a la seu de l'Assemblea General de les Nacions Unides a Nova York amb motiu de la celebració del 71è plenari. Els tres mandataris han conversat sobre l'estat de les negociacions per l'acord d'associació amb la Unió Europea i han acordat una pròxima reunió oficial per acordar i coordinar punts de vista i compartir estratègies comunes.

El cap de Govern ha mantingut una trobada aquest dijous amb el ministre d'Estat de Mònaco i el ministre d'Afers Exteriors i Polítics de San Marino coincidint l'Assemblea General de l'ONU, amb els quals ha conversat al voltant de l'estat de les negociacions compartides amb Europa pel que fa al marc institucional. Els dos mandataris també s'han mostrat interessats per les negociacions unilaterals que cada Estat porta a terme en l'àmbit sectorial de l'acord d'associació. Tal com ha informat el Govern, Martí, Telle i Valentini han acordat una pròxima reunió oficial per acordar i coordinar punts de vista i per compartir estratègies comunes.

Aquest dijous al matí, el cap de Govern ha participat en diferents reunions com la d'Alt Nivell sota el títol 'L'empoderament econòmic de la dona' organitzada per la Secretaria General de les Nacions Unides i ha pogut assistir a una nova jornada del Debat General.

Per la seva part, el ministre Saboya ha mantingut diverses reunions bilaterals. Una d'elles amb la ministra de Liechtenstein, Aurelia Frick, amb la qual ha conversat àmpliament al voltant de l'aproximació que Andorra negocia amb Europa. Frick s'ha mostrat interessada en el contingut del text negociador, tant pel que fa a la part institucional com la part sectorial. Saboya i Frick han reiterat la voluntat comuna de col·laboració entre ambdós estats.

stats