Política 19/01/2017

Andorra la Vella s'agermana amb San Carlos de Bariloche

La cònsol major, Conxita Marsol, signa el pacte d'amistat amb la ciutat argentina en el marc de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) que se celebra a Madrid

Ana
2 min
Conxita Marsol ha firmat l'acord aquest dijous a Madrid / COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

Andorra la VellaAndorra la Vella ha signat aquest dijous el pacte d'agermanament amb la ciutat argentina de San Carlos de Bariloche en el marc de Fitur, la Fira Internacional de Turisme que se celebra a Madrid, i a la qual Argentina és convidada. La cònsol major, Conxita Marsol, ha signat l'acord amb la presència de l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Jaume Gaytan, i de l’ambaixador de l’Argentina a Espanya i Andorra, Federico Ramón Puerta. La cònsol major ha destacat que, un cop finalitzada la Capitalitat Iberoamericana de la Cultura que ha ostentat Andorra la Vella el 2016, és un bon moment per materialitzar l’agermanament amb San Carlos de Bariloche, una ciutat molt vinculada amb Andorra per l’esquí. De fet, més de 300 ciutadans del municipi argentí viatgen cada any a Andorra per treballar durant la temporada de neu. Diversos clubs i federacions d’Andorra i de Bariloche, a més, viatgen cada any per realitzar entrenaments.

El secretari d’Estat de Turisme i Producció de Bariloche, Marcos Barberis, per la seva banda, ha exposat que arran de l’agermanament es començaran negociacions amb Aerolíneas Argentinas per aconseguir avantatges en les tarifes i en el pes de l’equipatge que es pot transportar per als temporers de les dues ciutats que viatgin a l’altra destinació.

L’agermanament amb San Carlos de Bariloche culmina les bones relacions cultivades des de fa anys i que ja es van materialitzar fa un temps amb intercanvis comercials amb estacions d’esquí andorranes. La voluntat de les dues parts és treballar per aconseguir estendre les bones relacions amb altres destinacions d’esquí internacionals, com Aspen, als Estats Units. Els primers contactes d’aquest agermanament entre els dos municipis es van iniciar ara fa uns mesos amb la visita d’una delegació de Bariloche a Andorra la Vella.

stats