Política 04/05/2015

Andorra comença una negociació "plena d'oportunitats"

El cap de Govern ha celebrat que demà comencin les negociacions per apropar-se a la UE i ha augurat que representaran una gran "oportunitat" per al país

Ana
1 min

OrdinoEl cap de Govern, Toni Martí, ha reconegut que aquest dimarts s'inicien les converses per l'acord d'associació dels petits estats a la Unió Europea. Martí ha indicat que la sessió servirà per marcar el calendari i ha recordat que primer es tracta la part institucional i després les quatre llibertats. El resultat global, ha assenyalat, se sotmetrà a referèndum entre els ciutadans. Amb tot, el cap de Govern, ha subratllat que és una negociació "plena d'oportunitats" i ha celebrat que aquesta pugui començar.

Aquest dimarts està prevista la primera reunió per l'acord d'associació amb la UE i el cap de Govern ha celebrat aquest "moment històric, com quan es va començar amb l'acord duaner". Martí ha destacat que "de moment hi som negociant, si haguéssim fet la política de la cadira buida, Andorra no hi seria present".

La negociació, ha advertit, serà "llarga" i ha d'implicar els agents econòmics i socials. "Hem de buscar una estratègia molt pragmàtica, didàctica i efectiva de recollir els suggeriments en positiu de la societat andorrana", ha apuntat.

Pel que fa a la crisi de BPA, Martí ha assegurat que Pricewaterhouse Coopers acabarà el seu informe pròximament i si es fan les coses seriosament "més fàcil serà la solució", ha dit. La crisi s'encara amb "pragmatisme", ha apuntat, i l'informe és una part important perquè els operadors puguin treballar amb el banc i també perquè el FinCen prengui les mesures que consideri. Com ja va fer el ministre de Finances, Jordi Cinca, Martí ha donat suport a una possible venda del banc amb actius nets a una entitat estrangera perquè ajudaria a la internacionalització de la plaça financera i a salvaguardar llocs de treball.

stats