Política 10/07/2016

Andorra estreny vincles amb França

Aprofitant l'arribada del Tour, Saboya s'ha reunit amb una delegació d'autoritats franceses

Ana
1 min
Saboya rep una delegació d'autoritats franceses

Andorra la VellaUna delegació francesa formada per l'ambaixadora de França a Andorra, el president del grup d'amistat França-Andorra de l'Assemblea Nacional i del Senat, el director general de la missió transfronterera de l'Agècia Regional de Salut d'Aquitàia i Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées, així com els ambaixadors dels Països Baixos i Luxemburg a Andorra, han estat convidats aquest diumenge pel Ministeri d'Afers Exteriors amb motiu del pas del Tour de França.

Durant el matí s'ha dut a terme una trobada presidida pel ministre Gilbert Saboya, acompanyat de l’ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodríguez, amb l'objectiu d'estrèyer vincles econòics, socials i culturals entre els territoris. Saboya ha explicat als assistents els diferents passos que ha fet Andorra cap a la transparècia i la validació internacional en el marc regulador fiscal. També ha explicat com la signatura dels diferents convenis bilaterals i multilaterals ha cristal·litzat la implementació de la posada en pràtica d'un model comparable i compatible. Saboya ha afirmat que ara Andorra fa un pas decisiu amb la negociació d'un acord d'associació amb la Unió Europea que permetràl Principat la participació plena al mercat comú europeu. El ministre s'ha referit a l’obertura econòica com un compromís de l'Executiu amb les pròimes generacions per fer d'Andorra un país obert i atractiu a la inversió estrangera i competitiu i homologat a les normes internacionals.

El cap de Govern va oferir el dissabte al vespre a la delegació francesa un sopar de benvinguda, en el qual també van estar presents diferents representants dels grups parlamentaris andorrans. Toni Martí va celebrar els tradicionals lligams entre ambdós territoris i l'impuls en les polítiques d'intercanvi social i econòmic.

stats