Política 23/05/2017

Andorra presenta a l'OMS el 'Camí saludable dels drets humans'

Álvarez Marfany participa a Ginebra en l'assemblea de l'Organització Mundial de la Salut

Ana
1 min
El ministre Carles Álvarez Marfany amb la directora regional de l'OMS, Susan Jakab. / SFG

Andorra la VellaEl ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, acompanyat de l'ambaixador Enric Tarrado, ha participat en les primeres jornades de debat de la 70a Assemblea Mundial de la Salut de l'OMS, reunida un any més a Ginebra, que tindrà lloc fins al 31 de maig, segons informa el Govern. L'assemblea és l'òrgan decisori suprem de l'Organització Mundial de la Salut. Durant la jornada d'aquest dimarts s'està duent a terme la votació per escollir el nou director general d'aquest organisme per a un mandat de cinc anys.

Álvarez Marfany ha mantingut una reunió bilateral amb la directora regional de l'Organització Mundial de la Salut, Susan Jakab. Durant la trobada han pogut tractar temes d'interès mutu i el ministre ha exposat la iniciativa del 'Camí saludable dels drets humans', un projecte transversal en el qual conflueix la promoció dels drets humans, dels hàbits de vida saludables, de l'entorn natural i del patrimoni cultural.

El ministre ha anunciat a la directora regional que la delegació andorrana presentarà aquesta iniciativa aquest dimecres davant l'assemblea, tenint en compte que se celebra en el marc de la nova agenda d'Objectius per al Desenvolupament Sostenible, amb 17 objectius entre les quals hi ha el dret a la salut, entès com el dret a la protecció i promoció de la salut, a la prevenció de les malalties i l'impuls a l'accessibilitat als serveis de salut, als productes i a les noves tecnologies.

El ministre i l'ambaixador també s'han pogut trobar amb la directora general sortint de l'Organització Mundial de la Salut, Margaret Chan, amb la qual han pogut comentar diversos aspectes dels temes de debat de l'assemblea.

stats