Política 14/10/2015

Augmenta la quota d'immigració de temporers per a aquest hivern

En el marc de les quotes temporals es preveu una xifra global de 3.160 autoritzacions, augmentant un 4% respecte a l'any passat

Ana
2 min
Un moment de la conferència del ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot,  durant el Consell de Ministres d'aquest dimecres

Andorra la VellaEl Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres les autoritzacions de treball per a la temporada d’hivern augmentant en un 4% respecte a l’exercici anterior per tal d’adaptar-se a les necessitats del sector ja que tal com ha anunciat el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, “els professionals preveuen una temporada bona si les condicions meteorològiques acompanyen, és per això que augmentem el contingent, que l’any passat va ser nul i anys anteriors era una xifra negativa”. A més, tal com ha donat a conèixer Espot durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, s’ha optat per augmentar la quota prorrogable en un 46,7% respecte a l’any passat, adaptant-se a les demandes del teixit empresarial i incorporant les professions de governant amb 15 autoritzacions, cambrer de pisos amb 20 i ajudant de cuina amb 20 més.

En el marc de les quotes temporals es preveu una xifra global de 3.160 autoritzacions; de les quals 1.710 per a establiments hotelers, 815 per a estacions d’esquí, 340 per a hotels de pistes, 50 per agències de viatge, 230 per a comerços de lloguer d’esquí i 15 per al comerç al detall. Les quotes pels hotels de pistes augmenten en un 15,3% i les de les agències de viatges i el comerç queden reduïdes en un 23,1% i un 53,1%, respectivament, atès que el consum durant l’any passat va ser menor del que estava previst. Fins ara, a banda del contingent de quota que es determinava es podia ampliar-la entre un 10% i 20% i en aquests sectors es podrà ampliar fins a un 30%, "això dóna resposta a les demandes de les empreses que tenen menys estacionalitat i per això són menys destinatàries de les quotes temporals” ha assegurat el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot.

D’altra banda, en les quotes prorrogables s’han aprovat 413 autoritzacions inclouen personal directiu, tècnics i professionals científics i intel·lectuals, tècnics i professionals de suport, esportistes professionals, caps de cuina i menjador, auxiliars d’infermeria i assistents domiciliaris entre d’altres que s’han sumat en funció de les demandes dels mercats. “El fet d’incorporar noves professions, com a conseqüència de demandes puntuals, és el que ha motivat aquest increment de la quota general”. El ministre Espot ha afegit que "l’obertura d’aquestes quotes no va en detriment del treball intern, tenint en compte que hi ha 490 persones al servei d’ocupació que no sempre s’adeqüen als requeriments de les ofertes de treball demandades".

En les quotes de temporada i prorrogables, en tots dos casos, es fa una diferenciació entre les autoritzacions de residència i treball i les de fronterer.

stats