Política 24/06/2015

Bartumeu es mostra preocupat per la inclusió d'Andorra a la llista de la UE

SDP creu que és "una marxa enrere molt significativa després del procés d'homologació de l'activitat financera amb l'entorn europeu que va encapçalar Bartumeu entre el 2009 i el 2011 mentre presidia el Govern"

ARA Andorra
1 min
El president d'SDP, Jaume Bartumeu, amb el president de la Fundació i exprimer ministre d'Itàlia, Massimo D'Alema. / SDP

Andorra la VellaEl president de Socialdemocràcia i Progrés, Jaume Bartumeu, ha manifestat la seva preocupació per la inclusió d'Andorra en la llista publicada per la Unió Europea. Segons han manifestat en un comunicat, la qüestió ha estat present en totes les converses mantingudes durant la seva estada a Brussel·les per seguir les relacions del Principat amb la UE. Segons Bartumeu, aquest fet suposa "una marxa enrere molt significativa després del procés d'homologació de l'activitat financera amb l'entorn europeu que va encapçalar entre el 2009 i el 2011 mentre presidia el Govern".

Bartumeu ha mantingut trobades amb el responsable de les negociacions de la UE amb Andorra, Gianluca Grippa, - que dilluns va presidir una reunió de negociació de l'acord marc d'associació amb representants del Govern d'Andorra, Mòncaco i San Marino – i amb el president de la Fundació d'Estudis Progressistes i ex primer ministre italià, Massimo D'Alema.

Amb el primer, el representant d'SDP ha exposat els plantejaments del partit a favor d'un acord d'associació amb la UE i la voluntat que el procés d'adaptació d'Andorra a la normativa europea es pugui fer "de manera gradual". Amb d'Alema ha tractat la necessitat que els progressistes europeus mantinguin la defensa de la separació de les esglésies i l'Estat "com un dels fonaments del respecte entre els ciutadans i la democràcia parlamentària".

stats