Política 20/04/2017

Bonet diu que continua sent consellera per acabar la feina i "no per anar a DA"

La consellera general exclou Jaume Bartumeu dels membres d'SDP que van "superar determinades línies vermelles"

ARA Andorra
2 min
Sílvia Bonet durant l'entrevista a Andorra Televisió / RTVA

Andorra la VellaLa consellera general Sílvia Bonet ha donat més detalls aquest dijous en el programa 'La Rèplica' d'Andorra Televisió sobre la seva decisió de deixar Socialdemocràcia i Progrés (SDP). Ha explicat que va donar-se de baixa del partit perquè un determinat sector -del qual ha exclòs el president de la formació, Jaume Bartumeu- va anar "més enllà de les discrepàncies" i va superar "determinades línies vermelles més enllà del debat polític" que al seu entendre no podia tolerar. La consellera també ha revelat que va donar l'oportunitat als membres d'SDP de canviar les coses, però ha lamentat que des que va avisar fins que va prendre la decisió van passar tres setmanes, "i ningú va fer absolutament res".

Bonet ha negat que darrere de la decisió hi hagi "cants de sirena" des de les files demòcrates tal com va apuntar Jaume Bartumeu. "De cap manera, jo no renuncio al programa electoral perquè reflecteix la meva ideologia política", ha assegurat. També ha afegit que "no he fet aquest pas per anar-me'n ni amb DA ni amb cap altre partit, i si en algun moment m'ho hagués plantejat hauria deixat l'escó".

A més, ha volgut deixar clar que no deixa l'escó "per fer de la política un modus vivendi", sinó perquè vol acabar la feina que està desenvolupant, tenint en compte que al darrere hi ha molta gent involucrada. Així, ha lamentat les crítiques que ha rebut sobre aquesta qüestió, que considera que tenen per objectiu fer mal i perjudicar-la "de manera totalment interessada".

En referència a les informacions que apunten que el PS vol reclamar-li la representació al Consell d'Europa, Sílvia Bonet considera que cadascú és lliure de fer el que vulgui però "allà ells amb la seva consciència". De fet, ha deixat clar que ni la dedicació exclusiva ni la representació al Consell d'Europa són un motiu de renúncia, sinó que el que no tolerarà és que continuï "aquest joc brut de poder". Així, la seva continuïtat està supeditada a l'ambient de treball i al respecte, i ha assegurat que no tolerarà que la converteixin "en una consellera de segona".

stats