Política 23/05/2017

Bonet es planteja deixar la plena dedicació abans que la Sindicatura es pronunciï

La consellera general presentarà al síndic un dossier amb les justificacions de les despeses dels viatges

M.t.
2 min
La consellera Sílvia Bonet en roda de premsa. / M.T.

Andorra la VellaLa consellera general Sílvia Bonet ha comparegut en roda de premsa aquest dimarts per detallar els motius que la van portar a deixar Socialdemocràcia i Progrés i per defensar-se de les acusacions que se li han proferit. En aquest sentit, Bonet ha assegurat que té tots els pagaments relatius als seus desplaçaments al Consell d'Europa justificats i que aquest dimarts a la tarda li lliurarà un dossier al síndic general amb la documentació.

La consellera ha afegit que ella va trametre totes les factures a la comptable, amb l'objectiu que posteriorment les poguessin repassar, però "no vaig poder acabar la feina", perquè "jo ja no he vist mai més res", ja que la documentació va passar en mans de Víctor Naudi. La parlamentària també ha justificat els nombrosos desplaçaments que feia a Estrasburg pel fet de ser membre de tres comissions del Consell d'Europa, i ha afegit que "mai se li va posar cap objecció".

D'altra banda, Bonet ha assegurat que ella no s'ha aferrat "mai a res" i que mai ha dit que no continuarà si no se li manté la plena dedicació. "Jo no he mantingut una batalla per a la plena dedicació, han sigut ells que han fet la batalla en contra", ha assegurat. Així, considera que és la Sindicatura qui s'ha de pronunciar sobre la qüestió, tot i que ha avançat que es planteja renunciar a ser consellera a ple temps abans, "perquè el que no vull és forçar ni generar problemes a ningú". Amb tot, ha assegurat que seguirà sent consellera fins al final de la legislatura, perquè "tinc coses pendents i vull continuar treballant pels ciutadans d'Andorra".

Bonet ha detallat algunes de les diferències polítiques per les quals va decidir abandonar la formació, com és la decisió de no formar part de la comissió especial sobre BPA o del pacte d'Estat per la Unió Europea. "Si es volia ajudar, hi havíem de ser", ha considerat la consellera. També ha lamentat que no rebés el suport necessari de la seva formació a l'hora d'implicar-se en el pacte d'Estat sobre sanitat.

Quant a les manifestacions dels membres d'SDP dels darrers dies en què se la critica des de l'àmbit personal, la consellera ha dit que "no sé de què va tot això, és bastant increïble". De fet, ha lamentat que ella mantingués un perfil baix "per fer poc soroll, però ja veig que els altres utilitzen ràpidament les xarxes socials per tot". Preguntada sobre si es penedia d'haver deixat el PS per formar part de la creació d'SDP, Bonet ha dit que "en algun moment et replanteges moltes coses", però ha reiterat que ella creia de veritat en el projecte i que no vol mirar al passat sinó al futur.

stats