Política 27/05/2017

Bonet renuncia a la dedicació a ple temps per “evitar debats estèrils”

La renúncia, presentada a la Sindicatura aquest divendres, es farà efectiva a principis de juny

Ara Andorra
1 min
La consellera general independent, Sílvia Bonet. / Arxiu

Andorra la VellaLa consellera general independent del grup parlamentari mixt, Sílvia Bonet, ha renunciat a la seva condició de representant a ple temps, tal com ha fet públic en un comunicat aquest dissabte al matí. En la nota, Bonet ha manifestat que aquesta decisió ve motivada per les recents polèmiques que s’han anat succeint en les darreres setmanes, arran de la seva desvinculació de Socialdemocràcia i Progrés (SDP).


Les crítiques que s'han produït per la seva voluntat de mantenir la dedicació a ple temps després de desvincular-se d'SDP han acabat per forçar a Bonet a “no perjudicar el normal funcionament de la institució”. La consellera ja va deixar entreveure que prendria aquesta decisió en la roda de premsa que va oferir dimarts passat. De la mateixa manera, la consellera també ha recalcat que aquesta decisió permetrà “evitar debats estèrils al si de la Sindicatura i la Junta de Presidents”.

Aquesta resolució permet tancar la controvèrsia generada els darrers dies, després que SDP consideressin que la consellera no hauria de comptar amb aquesta plaça de plena dedicació. Un fet que la formació política va posar de manifest mitjançant un informe d'un professor en dret administratiu, que va considerar que "el manteniment de l'actual atribució al conseller que ha abandonat l'agrupació política implicaria un premi al transfuguisme injustificat i sense habilitació legal".

SDP emplaçava a la Sindicatura a prendre una decisió sobre aquest cas, tot i que finalment ja no serà necessària, atès que Bonet hapresentat la seva renúncia aquest divendres a Sindicatura per tal que es fes efectiva a principis de juny.

stats