Política 29/10/2015

CD'O, Liberals, PS i SDP estudien anar junts a Ordino

Dolsa anuncia que representants de les quatre formacions estan mantenint converses per presentar una candidatura conjunta a les comunals

Ana
2 min
Un moment del Consell de Comú d'aquest dijous a Ordino / M.G.C (ANA)

OrdinoEl cap de l'oposició al Comú d'Ordino, Enric Dolsa, ha explicat en la roda de premsa posterior al consell de Comú d'aquest dijous que es podria formar una plataforma que agruparia Convergents d'Ordino (CD'O), Liberals, Partit Socialdemòcrata (PS) i Socialdemocràcia i Progrés (SDP) per a presentar-se junts a les eleccions comunals del 13 de desembre. Malgrat que encara no hi ha cap consens, Dolsa ha explicat que s'estan mantenint converses amb les diferents forces per poder presentar-se plegats. En tot cas, “la primera premissa de la plataforma seria la gestió comunal i no la política nacional”, ha apuntat Dolsa.

En la compareixença d'aquest dijous, Dolsa encara no ha especificat els noms que podrien formar aquesta coalició però ha exposat que en cas de fer la coalició, les persones que formaran la llista seran “persones el màxim de preparades i no bel·ligerants, perquè no hi hagi problemes entre elles”. Tanmateix, ha afegit que “no sóc una persona que pugui liderar o secundar aquesta plataforma”.

En aquest context, el cònsol major d'Ordino, Ventura Espot, ha considerat que seria una situació “rocambolesca” el fet que una força que durant aquest mandat els ha donat suport en gairebé totes les decisions, ara s'integrés en una coalició que es posicioni en contra d'ACO.

En cas que la plataforma arribés a quallar, els esforços més importants es centrarien a cercar la privatització de la gestió i el capital social d'Arcalís, i a treballar la qüestió de les transferències i les competències.

Dolsa ha aprofitat per explicar que el trencament de les negociacions amb ACO per concórrer plegats es va produir perquè aquest pacte “passava per agrupar gent que pogués fer consens i malauradament no ha pogut ser així”. Des de Convergents d'Ordino creien que la figura de Jordi Ordóñez era una bona opció per ser el candidat.

Millores a la CG3

D'altra banda, en la sessió d'aquest dijous del consell de Comú s'ha aprovat el conveni per realitzar millores a la CG3 i eixamplar el tram que va des de la sortida de la Cortinada fins al riu de Rialp, a la sortida de Llorts. La signatura del conveni es durà a terme en els pròxims dies.

stats