Política 06/10/2015

El Centre Penitenciari guanya en atenció sociosanitària

El Ministeri de Justícia i Interior i el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària signen un conveni marc i diversos convenis sectorials

Ana
2 min
Fotografia de grup després de la signatura de convenis / M.C. (ANA)

Escaldes-EngordanyEl Ministeri de Justícia i Interior i el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) han signat aquest dimarts un conveni marc, a més d'una sèrie de convenis sectorials amb cadascun dels departaments adscrits al Ministeri, que permetran l'optimització de recursos i la millora de la prestació de serveis assistencials. Tant el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, com el director general del SAAS, Lluís Burgués, han coincidit a destacar el conveni que s'ha signat entre el Departament d'Institucions Penitenciàries, el SAAS i la CASS, ja que requereix aplicar una sèrie de recomanacions internacionals que impliquen l'atenció personalitzada. Fins ara, el Centre Penitenciari disposava d'un metge, i a partir d'aquest moment comptarà amb un metge referent i un altre coordinador, i a més, hi intervindran més professionals assistencials.

El conveni signat entre el Departament d'Institucions Penitenciàries, el SAAS i la Caixa Andorrana de Seguretat Social per a la prestació de serveis assistencials als interns del Centre Penitenciari i en matèria de formació i suport logístic assistencial, és el més destacat quant a contingut, segons ha indicat el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, qui, a més, ha fet una menció especial d'acord a les recomanacions dels òrgans internacionals.

Així doncs, aquest conveni, signat pel director general del SAAS, Lluís Burgués, el director del Departament d'Institucions Penitenciàries (DIP), Francesc Tarroch, i la directora general de la CASS, Joaquima Sol, regularà les prestacions sanitàries que des del SAAS es proveeixen als interns de la presó i establirà les bases de col·laboració entre el DIP i el SAAS pel que fa a la prestació dels diferents serveis. Burgués ha explicat que ara hi haurà un tractament més interdisciplinari, ja que, "intervindran més professionals assistencials dedicats a la reinserció i a la psicoteràpia, és a dir, més activitats de treballador social, psicòleg o educador social, el que està clar és que l'objectiu final és la reinserció en l'entorn social".

Optimització de recursos

Pel que fa a la resta de convenis signats, permetran l'optimització de recursos i la millora de la prestació de serveis assistencials. Així doncs, es tracta d'un conveni de col·laboració entre el Departament de Justícia i Interior i el SAAS en matèria de formació i suport logístic assistencial, un conveni de col·laboració entre el Departament de Policia i el SAAS en matèria de formació i suport logístic i assistencial, i un conveni de col·laboració entre el Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments (DPEIS) i el SAAS en matèria de formació i suport logístic assistencials.

El ministre de Justícia i Interior ha destacat que aquestes signatures "són una mostra de l'efecte positiu de la col·laboració institucional i del fet que amb la bona entesa podem arribar a sinergies i a àmbits de col·laboració en benefici d'ambdues parts". Aquests convenis entren en vigor aquest mateix dimarts i tindran una durada inicial de tres anys, sent renovables de forma tàcita.

stats