Política 19/10/2016

Cinca insta Cierco a aportar totes les proves i no anar per "facsímils"

Diu que si té proves "començaria a urgir" que es portessin al davant de la Justícia

Ana
1 min
El ministre Portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / M.T. (ANA)

Andorra la VellaEl ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha manifestat, a preguntes dels mitjans de comunicació sobre les manifestacions d'Higini Cierco al davant de la Comissió especial de vigilància i prevenció per a l'estabilitat financera en què hauria dit que el Govern sabria de la publicació de la nota del FinCEN abans de la data reconeguda pel propi Executiu, que el que hauria de fer és aportar totes les proves que tinguin al davant de la Justícia.

D'aquesta manera, ha manifestat que "anar traient [aquesta informació] per facsímils no aporta res" i que si es tenen proves "començaria a urgir" que es portessin a seu judicial i que fos la Justícia qui les avaluï. A més a més, ha lamentat que amb tots aquests temes que van sorgint, "qüestions col·laterals", es deixi de banda el més important, segons ha remarcat, que és que el debat se centri sobre si hi va haver una xarxa de blanqueig facilitada per l'entitat. D'aquesta manera, ha destacat que malgrat tots aquests aspectes no s'hagin d'eludir ni amagar el que cal tenir present és que hi havia indicis de males pràctiques a l'entitat que van suscitar la nota del FinCEN i que d'allò se n'han derivat onze causes judicials.

D'altra banda, i quant a les paraules del cap de Govern en què lamentava les pressions de què estan sent objecte i en què deixava entreveure que es podria plantejar avançar les eleccions, Cinca ha destacat que no creu que "a curt termini" Toni Martí tingui el "plantejament" de fer-ho.

stats