Política 07/12/2016

Cinca durà a la Justícia la publicació d'un llibre sobre la seva activitat professional

Diu que "per més que no diguin res de nou em sembla que suposa passar uns límits inacceptables"

Ana
2 min
El ministre Portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / M.B. (ANA)

Andorra la VellaAquests dies s'ha publicat un llibre titulat 'Diamantes sucios' que s'anuncia com la "veritable història de Jordi Cinca". El ministre portaveu ha manifestat, a preguntes dels mitjans de comunicació en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que aquesta publicació és la "culminació" d'un seguit d'articles que han anat sortint des d'aquesta primavera en relació a la seva activitat professional a Orfund i ha afegit que "per més que no diguin res de nou em sembla que suposa passar uns límits inacceptables". Per aquest motiu, ha manifestat, aquesta qüestió ja està en mans dels seus advocats perquè duguin a terme les "demandes pertinents".

Cinca ha tornat a manifestar que tot el que ha estat publicat és "rotundament fals" i ha emmarcat aquestes publicacions en la voluntat de "desestabilitzar el Govern". Ha afegit que "tot això era més que previsible" però que "no és a través d'accions com aquesta que es pot desestabilitzar" l'Executiu. Cinca també ha dit que troba "curiós" que enmig de tot el llibre es faci sortir també l'afer BPA "barrejat" amb la seva activitat de fa vint anys.

Qüestionat també sobre les possibles reticències de l'AREB per comparèixer novament al davant de la Comissió Especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera, Cinca ha exposat que no li correspon al Govern aquesta qüestió però que li constava que aquest dimecres mateix l'organisme havia rebut la citació per a la compareixença i que ara haurà d'avaluar quina és la resposta que se li ha de donar. De totes maneres, ha manifestat que és comprensible que enmig d'una negociació no es vulgui donar explicacions per evitar que hi pugui haver una interferència mentre no s'hagi completat tot el procés perquè Vall Banc pugui operar amb normalitat, i ha conclòs que no dubta que quan tot estigui tancat l'AREB donarà les explicacions escaients.

stats