Política 06/09/2017

Cinca: "A diferència d'altres, nosaltres no afrontem l'elecció del candidat amb tensió i nervis"

El titular de Finances no ha volgut pronunciar-se sobre si ell podria el successor de Toni Martí

Ana
2 min
El ministre portaveu, Jordi Cinca / C.B. (ANA)

Andorra la VellaEl ministre portaveu, Jordi Cinca, ha evitat pronunciar-se aquest dimecres sobre si podria ser un dels candidats a cap de Govern per Demòcrates per Andorra, substituint Toni Martí. Cinca considera que no cal córrer a l'hora d'afrontar el debat, i ha afegit que "potser a diferència d'altres, no l'afrontem amb tensió i nervis", sinó que es definirà el líder de manera natural. Preguntat sobre si ell ha pres o no la decisió de ser un dels candidats, el titular de Finances ha respost que "les decisions s'han de prendre quan toca prendre-les".

Després que el cap de Govern, Toni Martí, assegurés a principis de setmana que cal elegir el seu successor com a molt tard a principis de l'any vinent, Jordi Cinca ha dit que troba natural que Martí, com a cap de Govern sortint, "vulgui deixar les coses endreçades", però considera que el debat "s'ha d'afrontar amb tranquil·litat". Així, ha recordat que "encara tenim quinze mesos per endavant de feina, amb dossiers molt importants que mereixen la nostra concentració", de manera que "ja anirem abordant el debat a mesura que s'acosti".

Malgrat que no ha volgut parlar de si ell és un possible candidat, sí que ha aprofitat per desmarcar-se d'altres partits assegurant, en la mateixa línia que ja va fer el ministre Xavier Espot, que a DA hi hi ha moltes persones que podrien complir amb la responsabilitat, "i no una, ni dues, ni tres". També considera que, alhora, hi ha molta gent que pot donar suport a la persona que hagi d'acabar liderant. Creu que així, "a diferència d'altres", l'elecció no es farà "amb tensió ni amb nervis", sinó que es definirà de manera natural la persona que hagi de liderar, "i els altres estaran o estarem al servei de qui ho acabi fent".

stats