Política 13/02/2017

Compromís dels comuns a estudiar la proposta del Govern sobre les transferències

El Govern vol situar l'import a transferir als comuns a l'entorn dels 54,6 milions anuals

Ana
2 min
Reunió entre el Govern i els cònsols / C.G. (ANA)

Andorra la VellaEl Govern i els cònsols menors i majors dels set comuns s'han reunit aquest dilluns al matí per seguir avançant en la reforma de les lleis qualificades de competències i transferències. Durant la reunió, l'Executiu ha lliurat un document amb una proposta sobretot pel que fa a les transferències, que ara els comuns "analitzarem i anirem treballant", ha explicat la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, després de la reunió, tot i que no ha volgut avançar si aquesta els cònsols la veurien o no amb bons ulls. Per la seva banda la secretària d'Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí, ha destacat "la bona sintonia" que es respira entre les parts i el compromís de poder presentar les modificacions de la llei aquest mateix mes de març.

Els set comuns s'han reunit aquest dilluns al matí amb el cap de Govern, Toni Martí, i la secretària d'Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí, per seguir avançant en la proposta de modificació de les lleis qualificades de transferències i competències. Durant aquesta trobada el Govern ha facilitat un document amb una proposta, que ara "analitzarem i anirem treballant", tal com ha manifestat després de la reunió la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol. La cònsol ha explicat que "és molta informació i que s'ha de pair", però no ha volgut entrar en valoracions sobre si els comuns hi estarien d'acord o no.

Un dels punts principals de discussió del document lliurat pel Govern seria la proposta de transferències que reben els comuns (partint del que s'acordi sobre les competències). El Govern vol situar la xifra a l'entorn dels 54,6 milions anuals, la xifra estipulada quan aquestes estaven congelades. Divendres passat els cònsols de Demòcrates per Andorra van vonar el vistiplau a aquesta possibilitat.

En acabar la reunió, Naudí ha destacat "la bona sintonia" entre les dues parts en el treball per modificar les lleis qualificades. Ha assegurat que hi ha "bona voluntat i ganes de treballar". Així mateix, ha defensat que l'objectiu és tancar un acord per presentar-lo al Consell General aquest mateix mes de març. Marsol considera que és una data factible, tot i que ha recordat que caldran més reunions i diàleg entre totes les corporacions, "sense pressa".

stats