Política 18/04/2017

S'amplia el termini per fer aportacions a les noves lleis laborals

DA ha pres la decisió responent a la demanda feta pels col·lectius implicats

ARA Andorra
1 min
El conseller general demòcrata Josep Anton Bardina / M.T. (ANA)

Andorra la VellaEl grup parlamentari demòcrata ha decidit ampliar, fins al proper 1 de juliol, el termini per tal que els col·lectius implicats puguin analitzar més pausadament el contingut dels esborranys de la llei qualificada de relacions laborals, de la llei qualificada reguladora de les mesures de conflicte col·lectiu i de la llei qualificada d’acció sindical i patronal, presentades el passat 4 d’abril. La decisió s'ha pres responent a la demanda feta pels col·lectius implicats, que reclamaven més temps per analitzar els nous textos.

Si bé inicialment el termini per presentar aportacions a les noves lleis laborals elaborades per DA finalitzava a principis de maig, finalment el grup parlamentari demòcrata ha decidit allargar-lo fins al proper 1 de juliol, tenint en compte les demandes plantejades pels col·lectius implicats en aquest procés previ de tramitació parlamentària. La Unió Sindical d'Andorra (USdA) va ser un dels col·lectius que va demanar més temps per analitzar les tres lleis, argumentant "els pocs mitjans que el Govern atorga als sindicats" i el fet que hi hagués Setmana Santa pel mig.

El grup demòcrata ha manifestat que un procés de reforma que ha d’assentar "les bases d’un model sòlid, modern i perdurable en el temps" requereix d’una anàlisi profunda, calmada i ponderada que garanteixi una participació real dels col·lectius implicats. L'objectiu, segons DA, és que el procés participatiu previ garanteixi "la tramitació d'uns textos que s'adaptin plenament a les necessitats actuals i futures del nostre país".

Per tot plegat, el grup demòcrata ha acceptat allargar dos mesos el termini per fer aportacions i suggeriments als tres textos, que van ser presentats el passat 4 d'abril.

stats