Política 04/08/2017

DA celebra la "contudència" de l'aute de Corts pel 'cas Orfund'

El secretari general del partit, Eric Jover, explica que no descarten més accions, atès que "només van a fer soroll i fer mal"

Ana
2 min
El secretari d'organització de DA, Esteve Vidal, i el secretari general del partit, Eric Jover. / J.R. (ANA)

Escaldes-Engordany"Tenint en compte la contundència de l'aute no sé si tindran ganes de fer recurs": aquestes han estat les paraules del secretari d'organització de Demòcrates per Andorra, Esteve Vidal, aquest divendres al matí, en referència a l'aute presentat pel tribunal de Corts aquest dijous pel 'cas Orfund' contra el ministre portaveu, Jordi Cinca, que desestimava la querella de Joan Samarra.

El partit representat per Vidal i el secretari general, Eric Jover, ha dut a terme una roda de premsa, per tal de mostrar la seva satisfacció pel que fa a la desestimació de la querella presentada per Samarra contra Cinca. Jover ha remarcat que, "amb la contundència amb la qual s'ha fet l'aute d'arxiu, si es fa un recurs, es mostrarà que l'objectiu no era pas jurídic". I és que, segons ha exposat Jover, la voluntat dels querellants anava lligada al desgast de Jordi Cinca i el projecte de DA. Tot i això, el secretari general també ha advertit que "no descartem que hi hagin més accions perquè l'objectiu era fer soroll i crear desgast".

Precisament, Vidal ha explicat que aquest tipus d'accions –és la quarta querella que es desestima contra Jordi Cinca– només serveixen per "provocar danys a la persona". El secretari d'organització del partit ha remarcat la dificultat a l'hora de reparar "els danys causats, ja que són irreparables".

El secretari general ha aprofitat per demanar que "totes les forces polítiques ens hauríem de plantejar no entrar amb aquest tipus de joc perquè no és la tradició de política andorrana". De la mateixa manera, Jover ha ressaltat que s'ha d'emprat la justícia "per fer mal". D'altra banda, Vidal ha fet una crida a la reflexió "a tots aquells que promouen i aplaudeixen aquest tipus de querelles polítiques", en referència als diferents partits polítics que van valorar la querella en el seu moment. Per la seva banda, Jover ha refermat la confiança en el ministre portaveu, atès que "s'ha demostrat una vegada més que les acusacions eren infundades".

Jover reclama fer més esforços de cara a la negociació de l'acord d'associació

El secretari general del partit també ha valorat les declaracions d'aquest dijous del cap de Govern, Toni Martí, pel que fa a la realització de reunions sectorials referents a l'acord d'associació amb la Unió Europea. Jover ha manifestat que la complexitat de la negociació implica que el Govern "hagi de fer més esforços amb els diferents agents i reforçar els canals de comunicació amb la ciutadania".

I és que, segons el secretari general de DA, també cal que "el partit faci de corretja de transmissió i traspassar a la ciutadania les línies marcades en l'acord", que "ha de ser l'eina de desenvolupament del nostre país els pròxims anys", tal com ha exposat Vidal. Per aquest motiu, el secretari d'organització ha remarcat que "mereix que la ciutadania estigui informada el millor possible".

stats