Política 17/10/2015

DA té poques esperances de guanyar a la Massana i Sant Julià, tot i que no descarta “sorpreses agradables”

Els demòcrates confirmen que presentaran llista a totes les parròquies. A Sant Julià mantenen contactes amb independents i a Andorra la Vella volen “demostrar la vigència del pacte amb Cd’i”

Ana/j.d.
2 min
Trobada dels demòcrates a Ordino, aquest dissabte / J.D.

OrdinoEls demòcrates han mantingut aquest dissabte una trobada i dinar a un hotel d’Ordino per “fer un balanç i un punt d’inici de cara a l’estratègia electoral de les eleccions comunals”, com ha explicat el secretari d’organització del partit, Esteve Vidal. Vidal ha refusat avançar qualsevol nom de les llistes comunals i ha insistit que la reunió ha servit per “plantejar l’escenari” i no per parlar de noms. No obstant això, la reunió ha comptat amb bona part dels representants comunals del partit, entre els quals el conseller d'Andorra la Vella, Marc Pons.

En aquest sentit, el portaveu del partit ha assegurat que es presentaran a totes les parròquies, tot i que encara no pot confirmar en quina forma i ha afegit que “tenim unes expectatives positives en moltes d’elles i unes expectatives potser no tan positives en altres”. Precisament, el president del grup parlamentari demòcrata i representant de les relacions institucionals del partit, Ladislau Baró, ha reconegut que hi ha aspiracions “raonables” a cinc parròquies, però que “Sant Julià i La Massana plantaran cara”. En el cas de Sant Julià, Vidal ha confirmat les converses per sumar independents a la causa demòcrata, mentre que a Andorra la Vella volen “demostrar la vigència del pacte amb Cd’i”, ha avançat el secretari d’organització.

Esteve Vidal ha explicat que les comissions electorals dels comitès parroquials de DA volen portar les negociacions per formar llistes “de manera discreta, ara que està molt de moda, sobretot per altres formacions polítiques, portar les coses de manera discreta, doncs nosaltres fem exactament el mateix”. Així doncs, de la reunió d’aquest dissabte no han sortit noms ferms, tot i que el partit ha garantit que hi haurà llistes demòcrates a totes les parròquies.

A la reunió han pres la paraula el representant del Govern a l’executiva de DA, el ministre Gilber Saboya, qui ha destacat els projectes del Govern que “donen fruit” i ha defensat les reformes dutes a terme per l’Executiu. L’obertura de l’acte, però, ha estat responsabilitat del president del partit, Carles Torralba, qui ha assegurat que “DA és l’única opció que aporta projectes clars per a modernitzar el país”.

Ladislau Baró, per la seva banda, ha reconegut la dificultat de guanyar a La Massana i Sant Julià, tot i no descartar “sorpreses agradables” i ha recalcat l’especial importància d’Andorra la Vella, on la formació vol “demostrar la vigència del pacte amb Cd’i”.

En aquest sentit Vidal ha declarat que “la intenció de DA és presentar bones candidatures a tot arreu; el senyor Minguillón és bon candidat? Segurament sí, però ho haurà de resoldre el comitè [parroquial]”. Pel que fa a Sant Julià, el secretari d’organització ha afegit que el partit continua mantenint contactes amb “molta gent, independents i amb poca vinculació amb altres forces polítiques”, tot i que la possibilitat d’una coalició de tots contra UL encara no s’ha materialitzat.

stats