Política 21/09/2017

Desig de diàleg i preocupació, els sentiments davant la situació a Catalunya

Tant des de demòcrates, com de liberals i el PS esperen que hi hagi una solució aviat

ARA Andorra
1 min
Joan Carles Camp, Maria Martisella i Rosa Gili durant la seva intervenció al programa 'La Rèplica'. / RTVA

Andorra la VellaPreocupació i l’esperança que imperi el diàleg. Aquest és el posicionament que han expressat els consellers generals de Demòcrates per Andorra Maria Martisella; de Liberals d’Andorra, Joan Carles Camp; i del Partit Socialdemòcrata, Rosa Gili en declaracions al programa ‘La Rèplica’ d’Andorra Televisió sobre la situació que es viu aquests dies a Catalunya. Tots tres han coincidit en assenyalar la necessitat que el conflicte entre l’estat espanyol i la Generalitat de Catalunya per la celebració de l’1 d’octubre es resolgui a través del diàleg.

Així, Martisella ha manifestat que “el diàleg pot ser l’antídot a la confrontació” i creu que encara hi ha marge perquè la situació es recondueixi. En el mateix sentit s’ha manifestat Camp, que ha destacat que desitgen que la situació “s’arregli a través del diàleg i no vagi a més”. Per la seva banda, Gili ha destacat que esperen que es materialitzin les “vies de diàleg en l’àmbit polític” i que es respectin “els drets democràtics”.

Tots tres han coincidit que de moment Andorra ha de mantenir un paper neutral i també han fet esment de les conseqüències negatives que podria tenir que el conflicte entre ambdues parts anés a més, tenint en compte la dependència econòmica que té Andorra dels estats veïns. Gili ha anat més enllà i ha manifestat que, si bé ara com ara Andorra s’ha de mirar els esdeveniments amb “la prudència necessària” en funció de com vagin evolucionant, arribarà un moment en què caldrà que es posicioni.

stats