Política 16/07/2015

"Encara em sembla que ha d'entrar en qualsevol moment", l'homenatge del Consell General a Martí Salvans

Martí Salvans és homenatjat amb el simbòlic traspàs de la clau de Canillo de l'armari de les Set Claus a Meritxell Palmitjavila

Ana / M.t.
2 min
Homenatge a Martí Salvans amb el traspàs de la clau de Canillo / M.C.

Andorra la VellaLa sessió del Consell General d'aquest dijous ha començat un l'acte simbòlic de traspàs de la clau de Canillo de l'armari de les Set Claus que conservava Martí Salvans a la consellera canillenca Meritxell Palmitjavila, que ha servit per homenatjar la figura del conseller general que va morir la setmana passada. El síndic general, Vicenç Mateu, ha recordat que, com a amant de les tradicions que era, Salvans sempre portava la clau a la cartera quan venia al Consell General. A partir d'ara, serà Palmitjavila, com a consellera de Canillo de més edat, qui prengui el relleu de Salvans en la custòdia de la clau i a l'hora de tocar la campana d'inici de les sessions. A continuació, Mateu ha pronunciat unes paraules en record del conseller i l'hemicicle ha fet un minut de silenci en la seva memòria.

La consellera general Meritxell Palmitjavila ha assegurat que "és un moment especialment trist però tot i això rebo amb honor aquestes claus de Canillo, tal com al Martí li hagués agradat, i segurament ho aprova perquè encara li veig el seu somriure còmplice que el caracteritzava".

De la seva banda, Vicenç Mateu ha expressat la seva sorpresa per la desaparició del conseller, tot assegurant que "encara em sembla que ha d'entrar en qualsevol moment o que ens està esperant en un racó d'aquest edifici o, millor encara, de Casa de la Vall". El síndic ha recordat que Salvans complia amb escreix la màxima sisena del Manual Digest, ja que va ser "un conseller íntegre, discret i experimentat, àngel de pau antes que atissador de foc".

Abans d'iniciar l'ordre del dia de la sessió d'aquest dijous, els consellers generals i els membres del Govern han fet un minut de silenci en memòria d'un "gran conseller general, tot un senyor i un bon home".

Minut de silenci / M.T.
stats