Política 11/09/2017

Enric Casadevall serà renovat com a president del CSJ

També formaran part de l'organisme Olga Adellach i Clàudia Arias, a més de Maica Torres, que ja va ser nomenada aquest estiu

M. T.
2 min
Enric Casadevall, al centre, amb Enric Anglada i Stéphanie Garcia / M. T.

Andorra la VellaEnric Casadevall repetirà un segon mandat al capdavant del Consell Superior de la Justícia (CSJ). Així ho ha confirmat aquest dilluns el síndic general, Vicenç Mateu, que és l'encarregat de nomenar el president de l'organisme. Mateu ha destacat que durant aquest mandat de sis anys s'ha avançat molt en matèria de justícia, de manera que la voluntat és que hi hagi una certa continuïtat en la composició del nou CSJ, i Casadevall és l'únic membre que la pot assegurar, ja que la resta, o no poden renovar o bé ja han expressat la seva voluntat de no continuar.

Pel que fa a la resta de membres, el Govern ja va nomenar Maica Torres després de la mort del vicepresident de l'organisme, Jaume Sansa. El membre designat pel copríncep episcopal, actualment Jordi Vicent, serà amb tota probabilitat Olga Adellach, mentre que la persona designada pels batlles i magistrats, que fins ara ha estat Josep Maria Cairat, serà Clàudia Arias. Queda pendent saber qui proposarà el copríncep francès en substitució d'Antoni Aleix. Tal com ha ressaltat el mateix Casadevall, l'organisme es renovarà gairebé completament i tindrà, com a mínim, tres dones. Tots els membres del nou CSJ seran nomenats oficialment a principis d'octubre.

La renovació de Casadevall s'ha anunciat després del jurament d'Enric Anglada Fors, que passa a ser magistrat a ple temps del Tribunal de Corts, i de la nova batlle Stéphanie Garcia. El president del CSJ ha assegurat que el nou magistrat permetrà agilitzar el volum de treball del Tribunal de Corts, que ha augmentat molt des de la creació de les dues batllies especialitzades i a causa del cas BPA. En aquest sentit, Casadevall ha confirmat que el judici començarà a principis d'any a la sala de la CASS que ha llogat el CSJ fins al juny del 2019. L'objectiu és que aquest espai pugui acollir altres judicis i formacions fins que estigui enllestida la nova seu de la Justícia. El cost del lloguer ascendeix a 30.000 euros, i també es destinaran uns 14.000 euros a condicionar la sala, tenint en compte l'elevat nombre d'inculpats que hi ha en el cas BPA.

stats