Política 21/05/2015

Espanya podria ratificar el CDI amb Andorra abans de finals d'any

El cap de Govern assegura que la tramitació per tal que les Corts espanyoles ratifiquin el CDI està molt avançada i es podria votar abans de les eleccions generals

Ana
2 min
Cristóbal Montoro i Jordi Cinca signen el CDI / Nerea Moreno

Andorra la VellaLa tramitació per tal que les Corts espanyoles ratifiquin el CDI entre Andorra i Espanya "està molt avançada, ja ha passat alguns filtres, no hi ha esmenes i aviat es podrà votar". Així ho ha assegurat el cap de Govern, Toni Martí, durant una trobada mantinguda amb els mitjans de comunicació, aquest dijous a la tarda.

Martí ha recordat que durant la seva visita a Andorra, el president espanyol, Mariano Rajoy va prendre "el compromís d'intentar ratificar el CDI abans de les eleccions generals espanyoles", previstes per finals d'any. En vista que el conveni no ha rebut esmenes i aviat estarà a punt per ser votat al Senat i al Congrés, Martí s'ha mostrat satisfet ja que la situació "es conclourà segons els compromisos contrets pels dos governs".

D'altra banda, Martí també ha fet referència a les negociacions del CDI amb Portugal. Aquest dijous al matí ho ha avançat el nou ambaixador lusità al Principat, i Martí ha confirmat que la segona reunió de negociació –després de la que ja es va fer a Lisboa- serà els propers 2 i 3 de juny a Andorra. El cap de Govern ha afegit que l'objectiu és que el conveni es pugui rubricar i firmar "abans del final de la legislatura portuguesa", previst pel mes d'octubre.

La data de la visita de Manuel Valls, per concretar

Martí també ha assegurat que el primer ministre francès, Manuel Valls, té intenció de visitar el Principat, i que podria fer-ho en breu. Tot i això, ha assegurat que no tenen coneixement que hi hagi cap data tancada, fent referència a la notícia del 'Diari d'Andorra' en què es dona per fet que Valls visitarà Andorra el proper 19 de juny.

El cap de Govern ha afegit que s'està treballant per a l'acostament transfronterer amb les regions veïnes de França. En aquest sentit, ha explicat que a principis de juliol se celebrarà una trobada empresarial entre representants d'Andorra i de Midi-Pyrenées per tal d'establir relacions econòmiques. Aquesta, a més, tindrà continuïtat amb la celebració d'un dia d'Andorra a Tolosa abans de final d'any.

Finalment, Martí també ha explicat que dijous que ve es reunirà amb representants de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, la CEA, la PIME i l'EFA per tal de pactar "una metodologia de treball" que permeti al Govern conèixer les seves opinions en relació a l'acord d'associació amb la Unió Europea.

stats