Política 26/04/2017

Espot defensa els canvis en els barems patrimonials per a les ajudes per "justícia social"

Ell ministre assegura que la modificació no ha de tenir un impacte per a les persones que perceben una pensió de solidaritat

Ana
2 min
El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, durant la roda de premsa / M.T. (ANA)

Andorra la VellaLa modificació del reglament regulador de les prestacions econòmiques de serveis socials per adaptar el càlcul del barem patrimonial no han de tenir una incidència molt important per a les persones que perceben una pensió de solidaritat, ja que segons les dades de què disposa l’executiu, no afectaria cap persona discapacitada que percebi una pensió de solidaritat i només afectaria, en base a les 56 pensions (també de solidaritat) per a la gent gran que es van tractar entre el maig i el desembre de l'any passat, unes "tres o quatre". És per això que el titular d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha defensat que aquests canvis, que deriven de la modificació de la Llei de serveis socials i sociosanitaris en base a la Llei del pressupost 2017, no es fan amb una visió d’estalvi econòmic sinó de "justícia social".

D’aquesta manera, Espot ha defensat que les pensions han de servir per satisfer les necessitats d’aquells que més ho necessiten i que des de l’executiu cal que se sigui "curós" amb les prestacions especialment en el cas de les no contributives.

Aquestes modificacions suposen que a partir d’ara es considerarà superat el barem de valoració patrimonial si el valor dels béns immobles, sense tenir en compte l’habitatge habitual, és igual o superior a deu vegades el LECS personal en còmput anual; i en el cas dels actius financers i el valor dels béns immobles, també ho estarà quan és igual o superior a 6,5 vegades el LECS personal en còmput anual. “Considerem que una persona que té una segona residència per import superior a 550.000 euros aproximadament, no ha de ser mereixedora d’una prestació de solidaritat", ha dit Espot. I ha afegit que si els béns mobles i els actius financers, sumats, superen els 77.000 euros, també es considerarà superat el barem.

stats