Política 29/10/2015

Estany es perfila com a número dos de Minguillón

"És una persona fidel, que assumeix els seus compromisos", assegura el cònsol

Ana
1 min
El cònsol major, Jordi Miguillon / ANA

Andorra la VellaEl cònsol major d'Andorra la Vella i candidat a la reelecció per Cd'I, Jordi Minguillón, ha apuntat que l'actual cònsol menor, Eron Estany, podria acceptar ser el número dos de la seva llista. Ho ha fet després que aquest dijous al matí Cd'I hagi emès un comunicat on ha anunciat el trencament de les negociacions amb DA per concórrer plegats a les eleccions comunals del 13 de desembre, i la voluntat de presentar una llista en solitari, encapçalada pel mateix Minguillón.

Estany havia manifestat la voluntat de no continuar en política, però el cònsol ha assegurat que "les situacions i els moments canvien, i l'Eron Estany és una persona fidel, que assumeix els seus compromisos". En aquest sentit, ha apuntat que podria repetir i "donar una imatge de continuïtat" amb els actuals cònsol major i menor encapçalant la llista.

Tot i apuntar que és una opció, Minguillón ha afegit que aquesta "no és la única", i malgrat que "tenim suficients noms per fer-la, encara no la tenim tancada i no es pot confirmar res".

En relació amb el trencament amb els taronges, el cònsol ha explicat que "no ens hem entès, i com que les eleccions estan a tocar, tots hem de fer el nostre camí".

En aquest sentit, no ha volgut avançar què podria passar amb el pacte al qual van arribar Cd'I i DA per concórrer plegats a les eleccions generals del març, ni si aquest trencament es podria traslladar també al Govern i al Consell General, on Cd'I hi té a Rosa Ferrer i a Carles Jordana. Minguillón ha assegurat que tot plegat s'anirà definint els propers dies.

stats