Política 23/04/2017

Fillon, l'escollit pels residents

El candidat dels Republicans ha aconseguit 354 vots. En segon lloc ha quedat Emmanuel Macron, del moviment En marche! amb 270 vots i el tercer lloc ha estat per a Marine Le Pen, del Front Nacional, que n'ha aconseguit 230

M. F.
1 min
Un home votant aquest diumege al matí a l'Ambaixada de França / M. F.

Andorra la VellaDels 2.368 residents francesos que tenien dret a votar a la primera volta de les presidencials franceses, finalment ho han fet 1.140, és a dir, el 48,14%. I el guanyador entre aquests vots ha estat François Fillon, el candidat dels Republicans, amb 354 vots. En segon lloc ha quedat Emmanuel Macron, del moviment En marche! amb 270 vots i el tercer lloc ha estat per a Marine Le Pen, del Front Nacional, que n'ha aconseguit 230.

Cal recordar que els residents francesos podien exercir el seu dret a vot tant a l’Ambaixada de França com al Pas de la Casa, concretament a l’escola francesa, on havien de votar els residents d’Encamp i de Canillo. D’aquesta manera, a Andorra la Vella han votat finalment 817 de les 1.587 persones que ho podien fer, mentre que al Pas, ho han fet 323 dels 781 residents.

Els dos punts de vot han estat oberts des de les 8 a les 19 hores, un horari que es repetirà per a la segona volta, prevista el 7 de maig. Al matí han estat moltes les persones que han anat a l’ambaixada a votar i, de fet, cap a mig matí, hi ha hagut algunes cues.

Pel que fa als resultats d’aquestes eleccions, el cap de Govern, Toni Martí, ha destacat que es tindran “bones relacions” surti qui surti escollit tot i que ha recordat que ell és “un home de pensament moderat” i amb “filosofia centrista”.

stats