Política 23/08/2017

La nova llei de la Funció Pública es tramitarà durant el proper període de sessions

Actualment s'estan negociant els punts més conflictius amb els representants dels treballadors

Ana
1 min
Façana de l'edifici administratiu del Govern / D. R. (ANA)

Andorra la VellaLa reforma de la Llei de la Funció Pública es presentarà a tràmit parlamentari durant el proper període de sessions, després de debatre i negociar els punts més conflictius amb els representants dels treballadors. Així ho ha indicat el ministre portaveu, Jordi Cinca, que ha avançat que la ministra que lidera el projecte, Eva Descarrega, ja ha presentat al consell de ministres l'esquema i bona part del redactat de la llei, tot i que queden encara algunes qüestions per resoldre. Actualment s'estan tractant els aspectes més complexes amb els treballadors, però Cinca ha assegurat que es podran complir els calendaris previstos.

El ministre portaveu i de Finances, Jordi Cinca, també ha informat aquest dimecres durant la roda de premsa posterior al consell de ministres que està treballant en l'elaboració del projecte de pressupost del Govern per a l'exercici 2018, i que preveu que pugui entrar a tràmit parlamentari durant la segona quinzena del mes d'octubre. Prèviament, durant la segona quinzena de setembre, està previst que s'enllesteixi i es presenti el marc pressupostari.

Finalment, i pel que fa a les queixes de l'oposició pel poc marge de temps que s'ha establert per presentar esmenes als projectes de llei de transferències als comuns i de delimitació de competències dels comuns, Cinca ha recordat que des de principis d'agost tots els grups parlamentaris tenen el text final. A més, també ha indicat que, en haver participat en la part final de la negociació, també han anat disposant de les diferents versions del redactat i, finalment, ha afegit que donaran la possibilitat que es pugui prorrogar el termini un o dos cops.

stats