Política 21/05/2017

Gallardo creu que seria positiu que "hi hagués més d'un nom sobre la taula"

El congrés de Liberals d'Andorra encarrega a la nova executiva un mecanisme "democràtic i participatiu" per trobar el cap de llista a les generals

M. F.
2 min
El president de Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo, durant la seva intervenció al congrés. / M. F.

Escaldes-EngordanyLa nova executiva de Liberals d'Andorra, que continuarà liderada per Jordi Gallardo com a president, ha rebut l'encàrrec del congrés liberal d'iniciar el procediment "participatiu i democràtic" per escollir la persona que liderarà el projecte en les eleccions vinents general del 2019. Tal com han posat en relleu tant Gallardo com el secretari general de la formació, Amadeu Rossell (que també ha estat ratificat en el càrrec) la voluntat és que la militància pugui dir-hi la seva i que el candidat que finalment s'esculli sigui "de consens" i al voltant del qual es puguin "tancar files". En aquest sentit, el president d'Ld'A ha destacat que seria positiu per a un projecte que aspira a governar, que "hi hagués més d'un nom sobre la taula".

I si bé Josep Pintat es creu que ha de ser un dels noms a ser candidat a liderar el partit, Gallardo creu que no ha de ser l'únic si bé ha destacat el fet que està fent "molt bona feina" i a més va tenir "el repte" de liderar la formació el 2015, després d'uns anys "complicats" tal com ha recordat Gallardo en diferents ocasions. El que sí que té clar el president d'Ld'A és que qui lideri el partit de cara als comicis generals ha de ser un "militant " i, per tant "que hagi lluitat pel projecte" i ha descartat plataformes, si bé ni ell ni Rossell s'han "tancat" a què es pogués concórrer a les eleccions amb aquest format, ja que han remarcat que "no són ells" qui decideixen sinó la militància. Així, i tot i que Rossell va parlar de la possibilitat d'impulsar una plataforma amb altres partits, ha destacat que de moment poder parlar amb altres formacions, com Socialdemocràcia i Progrés, "no vol dir pactar" i Gallardo ha afegit que primer de tot cal escollir el mecanisme ("transparent i sense friccions") i trobar un candidat i aquest serà el que decidirà, juntament amb la resta de membres del partit, com presentar-se a les eleccions. Així, ha conclòs que el que no faran serà "començar la casa per la teulada".

L'executiva que s'ha escollit aquest diumenge, ja que cada dos anys cal la renovació, pateix molts "pocs canvis" respecte a l'anterior. Alguns s'han donat, tal com ha comentat Rossell, per motius personals. A banda de Rossell i Gallardo, la completen Joan Albert Farré com a vicepresident primer (un càrrec que repeteix); França Riberaygua com a vicepresidenta segona (fins ara era secretària d'organització); Oliver Alís com a secretari d'organització (es tracta d'una nova incorporació); Valentí Martí com a secretari de relacions internacionals (repeteix); Ruth Vila com a secretària de polítiques socials i igualtat (es tracta d'una nova incorporació) i Maanan Aouraghe com a tresorer, un càrrec que també repeteix.

A l'últim, el partit ha aprovat el manifest de la Internacional Liberal, que havia estat aprovat dissabte en el congrés d'aquest organisme.

stats