Política 25/07/2017

Gili demana informació sobre el servei a joves, adolescents i infants en risc

La consellera general del PS posa en relleu “l’augment més que considerable de famílies amb problemes socials”

ARA Andorra
2 min
La consellera general del PS Rosa Gili. / ARXIU ANA

Andorra la VellaLa consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha presentat una sèrie de preguntes que el Govern haurà de respondre per escrit mitjançant les quals vol aprofundir en el funcionament, mitjans i protocols que hi ha en el servei d’atenció a joves, adolescents i infants en situació de risc, segons informa la formació en un comunicat. La parlamentària ha apuntat que es tracta d’un àmbit en el qual cada cop i hi ha més necessitats i, per tant, considera important poder saber si s’està oferint el servei adequat.

En l’escrit, tramitat aquest dimarts a la Sindicatura, la política escaldenca posa en relleu “l’augment més que considerable de famílies amb problemes socials”. A més, remarca que cal tenir en compte “la importància”, en aquests casos, “d’una intervenció d’ajuda i d’assistència la més ràpida, precoç i eficient possible”.

En primer lloc, Gili demana al Govern pel nombre de persones que es dediquen a l’atenció social d’aquests col·lectius (infants, adolescents i joves), sigui dins del ministeri d’Afers Socials o a altres departaments. També vol saber “de quina manera tenen distribuïda la seva feina” així com si estan assignats a centres escolars concrets o a altres espais com ara els punts joves.

La consellera general vol tenir també dades concretes de la situació. Per això, demana que s’informi del nombre de joves, adolescents i infants atesos pels serveis socials els darrers tres anys (2014, 2015 i 2016) així com el primer semestre de l’actual exercici.

Gili també pregunta “quin és el protocol de seguiment que es fa per les persones que s’han acostat per iniciativa pròpia o d’altres als serveis socials” i si s’efectuen reunions periòdiques amb els responsables dels centres educatius, amb les famílies o amb els mateixos menors. Una altra de les qüestions plantejades fa referència a les accions d’informació, detecció i ajuda que es fan específicament als centres escolars.

En les darreres preguntes, la parlamentària demana si hi ha protocols específics per detectar casos i actuar, si es fa un seguiment de l’absentisme escolar en el cas dels menors de 16 anys i per l’accés al servei de rehabilitació comunitària o als serveis d’atenció a la drogodependència.

Gili ha argumentat la formulació de les preguntes tot posant en relleu que “cada cop hi ha més necessitat en aquest àmbit”. Per això, des del PS “volem aprofundir en el coneixement de l’atenció que s’ofereix; demanem quins mitjans hi ha, quins protocols i quines accions es fan per ajudar aquestes persones”. Així, ha afirmat, “la voluntat és saber si estem oferint el servei adequat”.

stats