Política 18/06/2017

Gili demana informació sobre el terreny de les Tresoles

La parlamentària vol els informes sobre el terreny i la viabilitat econòmica

ARA Andorra
2 min
La consellera general del PS, Rosa Gili. /Arxiu

Andorra la VellaLa consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha fet una demanda d’informació mitjanant la qual vol accedir a la documentació que analitza si el terreny de les Tresoles, a Encamp, és adequat o no per acollir el futur heliport nacional. De fet, es tracta d’una petició que ja va ser avançada ara fa uns dies quan, en roda de premsa, tant Gili com el primer secretari de la formació, David Rios, i la consellera de PS+Independents a la minoria del comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, van posar en relleu que no consideren adient la ubicació per la qual aposta el Govern.

En l’escrit tramitat a la Sindicatura, la consellera general del PS demana, en primer lloc, “l’informe efectuat pels especialistes francesos sobre la idoneïtat del terreny de les Tresoles com a ubicació del futur heliport nacional”, tot posant en relleu que ha de ser “seguint els mateixos criteris emprats el gener del 2015 per avaluar altres 10 parcel·les situades a la Comella, Engolasters o la Borda Vidal”. En segon terme, Gili sol·licita que se li trameti també “els estudis de viabilitat econòmica realitzats pel Govern sobre el futur heliport nacional”. Per últim, la parlamentària vol tenir “els informes realitzats (...) sobre quina seria la millor fórmula de gestió de la instal·lació”.

La parlamentària escaldenca ha recordat que la petició segueix el que van "anunciar en roda de premsa” i ha posat en relleu la importància que el primer dels documents, l’informe realitzat pels tècnics gals vagi “acompanyat de la mateixa avaluació que l’any 2015 es va fer per fins a deu terrenys”. En aquest sentit, això hauria de permetre, a l’entendre de la consellera general socialdemòcrata, “analitzar la parcel·la amb els mateixos criteris”.

Gili també ha aclarit el motiu de la petició dels estudis de viabilitat de la instal·lació que hagi encarregat l’executiu. Al seu entendre, són necessaris “vistos els dubtes que es plantegen" des de diferents posicionaments. La parlamentària escaldenca ha volgut reiterar els arguments expressats tant per ella mateixa com per Rios i Vendrell en la roda de premsa d’ara fa uns dies: després d’analitzar la informació sobre el terreny de les Tresoles, el PS entén que no seria una ubicació adequada per al futur heliport, tot remarcant que els tècnics francesos han posat en relleu les dificultats que té la parcel·la i que podrien elevar de forma important el cost final de la construcció de la instal·lació. Per a la formació, si es fes l’anàlisi amb els mateixos criteris que es van estudiar deu espais el gener del 2015, la zona escollida ara per Govern podria no aconseguir una bona puntuació.

stats