Política 16/05/2017

Gili vol informació sobre la flota d'ambulàncies

La consellera socialdemòcrata assegura que pretén fer "un seguiment" al voltant d'un tema que ha estat "polèmic en diferents moments dels darrers anys"

ARA Andorra
2 min
Els consellers generals del PS, Gerard Alís, Rosa Gili i Pere López

Andorra la VellaLa consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS), Rosa Gili, ha tramitat una demanda d’informació mitjançant la qual vol tenir accés al llistat complet de totes les ambulàncies emprades pel transport sanitari, així com informació sobre tots els vehicles. Amb aquesta documentació, la consellera vol poder fer "un seguiment" de quin és l’estat actual de la flota d’aquests vehicles, i recorda que en els darrers anys ha estat un tema que ha generat diferents polèmiques, tal com informen des de la formació.

En l’escrit tramitat a la Sindicatura, la parlamentària socialdemòcrata reclama "el llistat de totes les ambulàncies utilitzades en el marc de l’aplicació del pla director del transport sanitari". Gili sol·licita que la informació vagi acompanyada de diferents dades, com ara els models i la classe de vehicles, les matrícules, l’any de posada en circulació i el d’adquisició per part del SAAS o bé de l’empresa adjudicatària. També es demana que s’especifiqui si es van comprar nous o d’ocasió i, en aquest darrer cas, l’origen, el país d’on venien i quina empresa els va vendre.

La consellera general també vol saber quina persona del SAAS va gestionar cada operació de compra i els quilometratges en el moment de l’adquisició. A més, sol·licita els registres de les desinfeccions, l’estat actual de les ambulàncies i dels seus equipaments, així com de les cèl·lules sanitàries. Altres detalls que vol saber són "les condicions tècniques fixades per la normativa vigent en matèria de transport sanitari, així com els criteris d’acreditació establerts pel SAAS i precisar si cada un dels vehicles compleix ambdós requisits". També demana si se segueixen les exigències en matèria d’homologació establertes per la normativa europea.

Per últim, Gili també demana que en la documentació reclamada s’adjunti "el pla de manteniment preventiu i correctiu" i que s’indiqui "si tots els vehicles el compleixen". A més, sol·licita saber els noms de les persones responsables del bon funcionament i manteniment de les ambulàncies.

La consellera general socialdemòcrata ha explicat que els "interessa fer un seguiment de la flota d’ambulàncies" que hi ha al país, i recorda que és un assumpte que ha estat "polèmic en diferents moments dels darrers anys", com per exemple amb "temes d’adquisició que no sempre" els ha semblat "massa correctes". Gili ha apuntat que volen "tenir més informació en relació a quina és la flota, quin és el seu estat, com s’han adquirit i altres dades en relació al seu manteniment".

stats