Política 23/09/2016

Gili pregunta al Govern si creu que els recursos per al càncer són suficients

És una de les preguntes que el Govern respondrà en la sessió del Consell General del dia 4 d'octubre

ARA Andorra
2 min
Imatge d'una sessió del Consell General / ARXIU ANA

Andorra la VellaLa consellera general del Partit Socialdemòcrata, Rosa Gili, ha formulat una pregunta al Govern, que serà resposta en la sessió del Consell General del 4 d'octubre, centrada en els recursos que es destinen a l'assistència oncològica. D'aquesta manera, Gili pregunta si "pensa el Govern que els recursos materials i humans dedicats a l'assistència oncològica de pacients a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell són suficients" i també si es considera que els reemborsaments de despeses lligades a les necessitats d'aquestes malalties per part de la CASS són les adequades.

Gili argumenta les seves preguntes en les declaracions del president de l'Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca) que va manifestar que hi ha un creixement constant de malalts al país.

Aquesta és una de les tres preguntes que es publiquen aquest divendres al Butlletí del Consell General i que han estat incorporades per a la sessió del dia 4 del mes que ve, que de moment en compta amb sis. Les altres dos han estat formulades per Socialdemocràcia i Progrés i fan referència a la Societat de Drets d'Autor i Drets Veïns (SDADV) i al cessament de les emissions d'Andorra Televisió a les comarques del Pirineu.

Així, la consellera d'SDP, Sílvia Bonet, ha demanat quins criteris i models de país ha adoptat la SDADV per determinar les tarifes que cal pagar a Andorra i sobre quin repertori té dret de representació la SDADV. També vol saber en quin estat es troben els convenis de reciprocitat amb les entitats de gestió internacional. Bonet ha posat en relleu que certs sectors econòmics han mostrat la seva preocupació davant les tarifes que s'han fixat i també assenyala que hi ha "certes mancances" en relació al coneixement de la seva aplicació.

A l'últim, el conseller d'SDP, Víctor Naudi, demana al Govern que es detalli quines són les consideracions que l'han portat a decidir cessar les emissions d'Andorra Televisió al Pirineu i si prèviament ho havien comunicat a l'Executiu català i els ajuntaments concernits.

stats