Política 20/05/2015

Èxit de les quotes d'immigració per a autònoms

L'Executiu traurà 250 nous permisos de residència i treball per a treballadors per compte propi i professionals liberals

Ana
1 min

Andorra la VellaEl ministre portaveu, Jordi Cinca, ha anunciat aquest dimecres a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la decisió del Govern d'aprovar una nova quota de 250 permisos de residència i treball per compte propi. És la quarta convocatòria des de la regulació d'aquesta tipologia de permisos, que, com ha afegit Cinca, "està tenint un èxit notori, segurament pel procés d'obertura econòmica". De la nova quota, 50 permisos seran reservats específicament per a professionals liberals i la resta quedaran repartides segons el que preveu la Llei qualificada d'immigració.

El novembre del 2013 es va aprovar la primera d'aquestes quotes de residència i treball per a professionals per compte propi i a l'abril i l'octubre del 2014 se'n van obrir dues més. Precisament a la darrera convocatòria es van oferir també 250 autoritzacions d'aquest tipus, de les quals 50 van ser per a professionals liberals, com ara, i aquesta quota està pràcticament esgotada, segons l'Executiu. Aquest fet ha portat al Ministeri de Justícia i Interior a obrir una nova quota d'aquest tipus. Pel que fa a les dades acumulades, des de la primera quota anunciada s'han aprovat un total de 461 autoritzacions de treball per compte propi i 17 de professionals liberals.

Segons ha explicat el Govern mitjançant un comunicat, aquest fet prova la necessitat i demanda que hi ha per a aquest tipus d'autorització. A més, l'Executiu vincula aquesta política d'immigració al foment de la inversió estrangera "amb efectes positius", diuen, "per al mercat de treball nacional i l'afavoriment de la cohesió social".

stats