Política 22/03/2017

El Govern avala la llei per regular el col·lectiu d'ex-síndics i ex-consellers generals

Valora positivament que el text de la llei hagi trobat l'equilibri entre les funcions consultives del GESCO i la potestat legislativa del Consell General

Ana
1 min
El síndic general, Vicenç Mateu, conversa amb el president de l'AESCO, Josep Marsal

Andorra la VellaEl Govern ha emès un criteri favorable a la proposició de llei de creació del Grup d'ex-síndics i ex-consellers generals (GESCO), presentada conjuntament per tots els grups parlamentaris. L'Executiu comparteix la necessitat de crear un marc legal i estable per a aquest col·lectiu, que es va constituir en associació el 2003, ja que la seva especificitat fa que no pugui encabir-se en la Llei d'associacions. També remarca que el text de la llei hagi trobat l'equilibri entre les funcions consultives del GESCO i la potestat legislativa del Consell General.

El criteri del Govern en relació a la proposició de llei destaca el fet que el text atorgui un estatut definit a les persones que han format part del Consell General, per l'actiu que representa per a un sistema polític poder comptar amb la seva experiència.

Pel que fa a les competències previstes en la proposició de llei, el Govern valora positivament que es tracti de funcions consultives i que es desenvolupin a requeriment d'una majoria qualificada del Consell General. De fet, l'Executiu considera clau que el text trobi un equilibri entre les funcions consultives del GESCO i la potestat legislativa del Consell General que, en cap cas, no s'hauria de veure disminuïda per aquestes funcions consultives. També remarca que el redactat deixi la porta oberta a què el GESCO pugui tenir altres funcions per promocionar i defensar els valors democràtics, la cultura andorrana i la llengua catalana.

Per tot plegat, el criteri del Govern és favorable ja que considera que l'aprovació d'aquesta llei és un "pas adequat i pertinent".

stats