Política 20/05/2015

El Govern tanca els nomenaments d'alts càrrecs amb tres nous secretaris d'Estat

Eva Descarrega serà la nova secretària d'Estat de Justícia i Interior; Clàudia Cornella d'Afers Financers Internacionals; i Jordi Beal d'Esports. L'exministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, serà la nova ambaixadora andorrana a França

Ana
2 min
La nova secretària d'Estat de Justícia i Interior, Eva Descarrega / ANA

Andorra la VellaEl cap de Govern ha donat per tancat el seu Executiu amb els últims nomenaments de secretaris d'Estat al Consell de Ministres celebrat aquest dimecres. Eva Descarrega ha estat nomenada secretària d'Estat de Justícia i Interior; Clàudia Cornella d'Afers Financers Internacionals; i Jordi Beal d'Esports, tal com ja va anunciar la ministra d'Educació, Joventut i Esports, Olga Gelabert, el dia del seu jurament. A banda d'aquests nomenaments, el ministre portaveu, Jordi Cinca, també ha anunciat el nomenament de l'exministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, com ambaixadora d'Andorra a França, ja que l'actual ambaixadora, Maria Ubach, passarà a ser l'ambaixadora andorrana a Brussel·les, un càrrec que pertanyia a Eva Descarrega, la nova secretària d'Estat de Justícia i Interior.

Segons ha assegurat el ministre Jordi Cinca no hi haurà més nomenaments del nivell dels ministres i secretaris d'Estat, tot i que "en les pròximes setmanes anirem completant directors i tècnics". Així doncs, amb els tres nomenaments d'aquest dimecres -de fet, el de la nova secretària d'Estat de Justícia i Interior ja va ser anunciat la setmana passada- s'acaba la configuració del Govern en aquesta segona legislatura de Toni Martí.

Eva Descarrega era fins ara l'ambaixadora andorrana davant la UE, Bèlgica, Luxemburg, Alemanya i altres organismes internacionals. Maria Ubach, fins ara ambaixadora a França, agafarà el seu relleu, per a la qual cosa ja s'ha formalitzat un pla de substitució. Pel que fa a Descarrega, abans del seu càrrec diplomàtic havia desenvolupat diversos càrrecs a Exteriors i després d'anys a Brussel·les es reincorpora al país en un altre ministeri.

La nova secretària d'Afers Financers Internacionals, Clàudia Cornella, fins ara ocupava el càrrec del cap de Relacions Internacionals al Ministeri de Finances. El seu nomenament com a secretària d'Estat no implica que s'hagi de cobrir el seu lloc actual, perquè continuarà fent aquesta feina, però se li ha volgut donar representació perquè pugui "assumir algunes delegacions i algunes negociacions d'alt nivell del Ministeri de Finances i el Govern". Cinca ha recordat l'"alta rellevància dels afers internacionals del Principat" en aquest moment. "Convé tenir a algú d'alt rang al capdavant d'aquestes qüestions", ha insistit Cinca. El seu paper serà també important davant l'OCDE, els organismes internacionals o les agències de ràting. Precisament entre la seva experiència en l'àmbit financer i econòmic també s'inclou una etapa a l'agència de ràting Fitch, abans de ser directora de l'ABA.

El tercer nomenament ha estat per a Jordi Beal, que agafarà el relleu de Jordi Cerqueda com a secretari d'Estat d'Esports. Beal era fins ara el coordinador del Departament d'Esports i treballava conjuntament amb Cerqueda. És llicenciat en Educació Física per la Universitat de Barcelona i un vell conegut del món del rugbi.

L'últim dels nomenaments d'aquest dimecres ha estat per a l'exministra de Salut, Cristina Rodríguez, nova ambaixadora d'Andorra a França. Agafarà el relleu de Maria Ubach, que passa a ser ambaixadora a Brussel·les. Rodríguez ja disposa d’experiència en l’àmbit diplomàtic com a encarregada de missió de la representació permanent d’Andorra a Estrasburg.

stats