Política 20/02/2017

El Govern estableix la gratuïtat dels plecs dels concursos públics

Es podran consultar a Internet les condicions dels concursos públics que convoquin els comuns o el Govern

Ana
2 min
El secretari d'Estat d'Administració Pública

Andorra la VellaEl secretari d’Estat d’Administració Pública, Antoni Rodríguez, ha comparegut en roda de premsa aquest dilluns a la tarda per presentar les millores fetes a la web de e-tramits.ad. En concret, es fa públic l’apartat de plec de clàusules administratives i de prescripcions tècniques dels concursos que convoquen el Govern o els comuns. El canvi implica la possibilitat d’accedir gratuïtament als plecs i les condicions dels projectes des de la mateixa web.

Si bé abans s’establien unes taxes per obtenir els plecs de manera presencial a l’administració, “a partir d’ara els concursos públics serà possible descarregar-los en línia”, ha anunciat Rodríguez. Totes les descàrregues seran gratuïtes, però aquelles empreses que vulguin accedir de manera presencial a la documentació, s’unifiquen les tarifes que s’havien fixat anteriorment de 30, 60 i 90 euros a una “tarifa associada de 30 euros”. Les empreses podran obtenir la documentació amb una memòria USB.

A la web s’hi accedeix a través de l’adreça e-tramits.ad o bé tramits.ad/plecsdebases on apareixeran els darrers concursos convocats de manera oficial. En aquest apartat es poden consultar els concursos públics a partir de criteris de cerca com el Departament que convoca, el termini o la data d’obertura dels sobres. El secretari d'Estat d'Administració Pública ha avaluat en una mitjana de 120 per any els projectes que es convoquen pel sistema de concurs públic.

Sobre les demandes fetes pel sector de l’empresa i el comerç perquè s’ampliï el ventall de tràmits de l’administració a Internet, el secretari d’Estat d’Administració Pública ha volgut destacar que des de l’any passat ja es pot realitzar el dipòsit de comptes a través de l’administració electrònica i que pròximament es podran fer nous tràmits com el d’habitabilitat.

Actualment, pel que fa a les persones físiques, a la web e-tramits.ad es poden sol·licitar els certificats de residència, de no deute del Govern, de convivència, de no deute al Comú, diversos de vehicles, de comerç o les llicències de pesca de temporada, de caça de l’isard o de constitució d’una colla de caça de l’isard. En aquest sentit, el secretari d’Estat d’Administració Pública ha constatat que la ciutadania incrementa l’ús dels tràmits electrònics, però que “esperem un ús més alt de la ciutadania amb aquest passaport electrònic, que no deixa de ser el nostre passaport electrònic a Internet”.

Actualment, les empreses del país disposen de la possibilitat de fer el dipòsit de comptes o de trasllat de residus a través de l’administració electrònica.

stats