Política 17/01/2017

El Govern "acata" i "respecta" la llibertat provisional de Joan Pau Miquel

Espot assegura que la resolució del Constitucional no comportarà la revisió de les condicions de la presó preventiva

Ana
1 min
El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot

Escaldes-EngordanyEl ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, no ha entrat a valorar, aquest dimarts, la decisió del Tribunal Constitucional de deixar en llibertat provisional, sota control monitoritzat i després de 22 mesos de presó preventiva, l'ex-conseller delegat de la Banca Privada d'Andorra (BPA), Joan Pau Miquel. "Som el poder executiu, per tant no ens correspon valorar ni interpretar resolucions judicials, que acatem i respectem", ha manifestat Espot.

"No ens correspon valorar ni interpretar resolucions judicials, no ho vam fer quan el Tribunal Superior ha anat dictaminant i confirmant la presó provisional i les pròrrogues corresponents, i per tant ara que el Tribunal Constitucional ha decidit que aquesta quarta pròrroga constituïa una vulneració d'un dret fonamental i ha decidit que es posés en llibertat provisional el senyor Joan Pau Miquel, tampoc ens correspon fer cap avaluació ni cap comentari al respecte", ha argumentat aquest dimarts el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, en relació a la llibertat provisional de l'ex-conseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel.

El Govern no ha entrat a valorar la resolució judicial. "Això és la separació de poders, que implica que en qualsevol cas, si un tribunal de justícia pren una decisió, al Govern ens correspon acatar-la i respectar-la", ha dit Espot, qui ha assegurat que el dictamen del Constitucional no comportarà cap modificació legislativa de revisió de la presó preventiva. "El codi de procediment penal ja estableix com s'apliquen les pròrrogues, i és conforme amb el Tribunal Europeu dels Drets Humans, no hi ha res a revisar des del punt de vista legislatiu", ha manifestat el titular de Justícia.

stats