Política 18/10/2016

El grup liberal s'interessa per la donació d'òrgans

La consellera liberal Carine Montaner pregunta al Govern sobre les despeses que cobreix la CASS als donants d’òrgans i els convenis subscrits amb els països veïns

ARA Andorra
1 min
El president suplent del grup liberal, Jordi Gallardo, i la consellera general Carine Montaner presenten les esmenes al pressupost / C.G.

Andorra la VellaEl grup parlamentari liberal vol saber com funciona el trasplantament d’òrgans al país. En concret, la pregunta tramesa per la consellera liberal al ministre de Salut s'interessa per conèixer quines són les cobertures que tenen els donants en vida per part de la CASS. El grup liberal vol saber quines són les despeses assumides pels donants i que no assumeix la CASS i si els donants d’òrgans tenen dret a baixa i el nombre de dies de què disposen.

En aquest sentit, el grup parlamentari liberal vol saber si Govern té previst regular la voluntat dels donants d’òrgans, sigui en vida o una vegada morts. També pregunta el grup si el Govern sap quina serà la fòrmula "per fer viable que al país es pugui fer extracció d’òrgans per a donació".

A banda, també demanen l'estat de les negociacions amb Espanya del conveni de col·laboració sanitària en trasplantaments d’òrgans, teràpies avançades i malalties infeccioses emergents, i si aquest acord amb Espanya serà subscrit també amb França.

stats