Política 01/03/2015

Independents+Liberals d'Andorra guanyen la parroquial de la Massana

Carles Naudi i Judith Pallarés representaran la Massana al Consell General

Ana
3 min
Els candidats d'Independents + Ld'A, Carles Naudi i Judith Pallarès, durant la presentació de llistes a la Massana / M.C.

Andorra la VellaLa candidatura territorial d'Independents+Liberals d'Andorra ha estat la més votada a la circumscripció parroquial de la Massana, la primera parròquia en finalitzar l'escrutini. Amb el 100% escrutat, I+LD'A ha obtingut el 44,72% dels vots, Demòcrates per Andorra el 33,05% i la coalició Junts (PS+Verds+IC+I) un 22,22%. Així doncs, Carles Naudi i Judith Pallarés són els primers dos consellers generals escollits en aquestes eleccions generals.

En total, els Liberals han aconseguit 797 vots, Demòcrates per Andorra + Moviment Massanenc 589, la coalició Junts 396, i 112 vots blancs i 36 nuls.

La candidata liberal Judith Pallarés ha arribat cap a les 22 hores a la seu del partit, que segueix l'escrutini des de l'Hotel Roc Blanc, i ha estat rebuda amb els aplaudiments dels seus companys. Pallarés ha arribat contenta i ha animat el seu company d'Encamp, Valentí Martí, que ha quedat com a tercera força.

Pallarés ha declarat tenir una sensació “agredolça” per la barreja de resultats, però ha reconegut que “això és part de la democràcia i part del joc”. A la Massana la candidata electa ha assegurat haver rebut “millor resultat del que esperàvem”, tot i que es contraresta amb la tristor pel resultat a Ordino. Pallarés, que ha avançat que “per analitzar el nou Consell General haurem de valorar-ho internament i veure què és el més important, a què s’ha de donar suport i a què no” ha assegurat que no havia comptat vots fins a aquest diumenge a la nit, perquè volia concentrar-se “a treballar” tot i que des del principi havien copsat el suport que tenien. La massanenca ha insistit que el resultat és positiu perquè “Liberals no tenia cap conseller al Consell General i avui ja en tindrem més de quatre, això és important, ens permetrà començar a treballar de seguida i pensar en el país i les persones que hem de donar veu perquè no s’han sentit representades”.

En la línia del que ha dit la seva companya Judith Pallarés el nou conseller general electe per la Massana, Carles Naudi, ha manifestat que "hem fet una campanya molt maca i així ho mostra el resultat". El candidat, a més, ha tingut un reconeixement per les dos candidates rivals, Olga Gelabert i Mariona González.

Pel que fa als resultats a nivell nacional, ha insistit que "estem contents perquè veníem de zero i situar-nos com a segona força vol dir que hem fet bona feina". En aquest sentit Naudi ha lamentat que hagi faltat Ordino, però ha recordat que "la llei electoral és la que és i s’ha de respectar, unes vegades et perjudica i unes altres et beneficia".

El nou conseller general liberal ha manifestat que es troba amb il·lusió per "complir el que hem dit i fer sentir la veu de la Massana al Consell, fer sentir la veu de la parròquia" a partir d’ara.

Per la seva banda, la candidata del PS a la Massana, Mariona González, ha fet declaracions a l'ARA felicitant els guanyadors i mostrant-se decebuda, tot i reconèixer que "sabíem que era difícil". Ha afegit que "penso que portàvem el millor programa però la gent no ho entén així". A més, ha comentat que l'increment de l'abstenció a la parròquia pot haver-se donat per la divisió de l'esquerra.

"Ells han sabut passar millor el missatge"

A tres quarts d'onze ha arribat a la seu electoral de DA la candidatura massanenca, amb Olga Gelabert, David Montané, Sofia Garrallà i Albert Esteve, entre d'altres. Gelabert ha volgut felicitar "als companys de DA que han guanyat a les altres territorials i també a la candidatura Liberal de la Massana".

La cap de llista ha assegurat que "potser ells han sabut passar millor el missatge que nosaltres" i ha afegit que "aquesta setmana haurem d'analitzar què ha passat i aprendre dels errors de cara les properes comunals". Gelabert també ha apuntat que el suport de la majoria comunal a la llista Liberal "s'ha notat", i ha afegit que, de fet, les dues llistes liberals que han guanyat han estat les que comptaven amb el suport de la majoria al Comú, en referència també a Sant Julià de Lòria.

stats