Política 03/08/2016

Jordi Casadevall posa el càrrec a disposició per la seva relació familiar amb la defensa dels Cierco

El secretari general del Govern ha fet aquest pas per sentit de la responsabilitat i per la seva disconformitat amb la decisió presa pels seus familiars

ARA Andorra
2 min
Jordi Casadevall, secretari general del Govern / ANA

Andorra la VellaEl secretari general del Govern, Jordi Casadevall, ha posat el seu càrrec a disposició del cap de Govern pel possible conflicte ètic que es pugui generar pel fet que el seu cosí Enric Casadevall hagi acceptat defensar els germans Cierco en la causa BPA. Tal com avança Andorra Televisió, Casadevall ho ha comunicat aquest dimecres al matí però Toni Martí no hauria pres cap decisió. Fonts pròximes al Govern han indicat que el secretari general ha decidit fer aquest pas per sentit de la responsabilitat i per la seva disconformitat amb la decisió presa pels seus familiars.

La setmana passada es van conèixer els canvis en la representació legal dels germans Cierco. El despatx de Jaume Bartumeu va deixar la defensa per “discrepàncies” i el cas passava en mans de Casadevall Advocats i de l'excomissària Maribel Lafoz.

Arran d'aquests canvis, el secretari general del Govern, Jordi Casadevall, cosí de l'advocat Enric Casadevall i responsable del gabinet jurídic de l'Executiu, ha decidit posar el càrrec a disposició del cap de Govern pel possible conflicte ètic que es pugui crear, malgrat que no només no hi té res a veure sinó que hauria fet aquest pas per mostrar la seva discrepància amb la decisió presa pels seus familiars. Martí no hauria pres encara cap decisió, tot i que d'altres fonts consultades assenyalen que s'estaria plantejant acceptar la renúncia de Casadevall.

Predisposició a declarar

D'altra banda, si bé el cap de Govern no ha fet declaracions sobre la qüestió, si que ha parlat de la petició que ha fet la defensa dels Cierco per tal que la batlle citi a declarar el cap de Govern i els ministres Jordi Cinca i Gilbert Saboya. Martí s'ha limitat a indicar que si la batlle ho troba oportú, "nosaltres estem molt confortables amb els advocats i el gabinet jurídic del Govern" i per tant, "si se'ns crida allà anirem, faltaria més, no tenim res a amagar".

stats