Política 02/03/2015

Jordi Cinca i Rosa Ferrer guanyen a la capital

Demòcrates per Andorra + Coalició d'Independents obté un 36,8% dels vots

Ana
2 min
Jordi Cinca / G.Ll.

Andorra la VellaDemòcrates per Andorra + Coalició d'Independents han estat la formació guanyadora a Andorra la Vella amb un 36,8% dels vots (1.410), de manera que Jordi Cinca i Rosa Ferrer representaran la capital al Consell General. La segona força més votada ha estat la coalició Junts (PS+Verds+IC+I), amb un 25,73% (985), seguida de Liberals d'Andorra amb un 20,7% (794) i de Socialdemocràcia i Progrés amb un 16,6% (638 vots), convertint-se així en la parròquia amb els vots més repartits. D'altra banda, amb una participació del 58,9% (la més baixa de tot el país), també s'han comptabilitzat 404 vots en blanc i 112 vots nuls.

La número dos de la candidatura de DA+Cd'I a Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha volgut agrair "la confiança rebuda" per tal de "poder representar la parròquia al Consell General o als llocs de responsabilitat que correspongui". Ferrer ha valorat positivament la majoria absoluta, tot i recordar que el fet que no sigui tan clara com en les anteriors eleccions "en determinades accions caldrà anar a buscar majories molt més amplies". Un fet que ha valorat com a positiu "per a la salut democràtica".

Ferrer ha considerat que el tàndem que ha format amb Jordi Cinca ha aportat equilibri: "el Jordi ha estat quatre anys al Govern amb DA i la Coalició d'Independents li ha aportat aquest toc progressista". Això, per Ferrer ha donat un "equilibri" que "ens ha permès sumar per poder aconseguir la confiança dels ciutadans".

En relació als resultats a la parròquia, ha assegurat que "era previsible el que ha passat", tot i admetre que "amb quatre candidatures a la territorial d'Andorra la Vella era molt difícil saber com es repartiria el vot".

Per la seva banda, el candidat a la capital per la coalició Junts, Joan Ramon Marina, ha assegurat que tot i saber que la victòria era molt complicada "esperàvem menys diferència de vots". A més, també ha reconegut que esperava millors resultats a la llista nacional perquè "els territoris són molt complicats per la crisi generalitzada que patim".

Quant a la davallada de participació, Marina s'ha considerat que la seva és una de les formacions més perjudicades "per tenir el discurs més progressista i més conciliador". Tot i això creu que la coalició Junts, formada pel PS+Verds+IC+I, "ha fet la millor campanya, però el poble sempre té la raó".

Joan Ramon Marina s'ha referit a les eleccions comunals i s'ha posat a disposició del partit "per si he de fer alguna cosa amb la Dolors Carmona".

stats