Política 28/04/2017

Jover veu la implicació de Rosa Ferrer en la defensa del 'cas Orfund' com una estratègia per desgastar DA

L'exministra ha presentat a la magistrada un escrit amb l'adreça de Terrén al Brasil, on també està sent perseguit per la justícia, perquè se'l torni a citar a declarar

ARA Andorra
2 min
Rosa Ferrer i Jordi Cinca en un acte electoral el febrer del 2015

Andorra la VellaArran de la decisió de l'exministra Rosa Ferrer d'afegir-se en la defensa del 'cas Orfund' contra el ministre Jordi Cinca quan fa només dos anys van compartir candidatura a les eleccions generals, el secretari general de Demòcrates per Andorra, Eric Jover, considera que es tracta d'un pas més dins l'estratègia de desgast ordida contra DA. Jover creu que la qüestió està relacionada amb la proposta feta des del secretari general de Liberals d'Andorra, Amadeu Rossell, de crear una plataforma política per desbancar DA, ja que Rosa Ferrer "podria estar asseguda a la mateixa bancada", de manera que ho qualifica d'estratègia de desgast polític "que s'està barrejant amb altres metodologies".

Rosa Ferrer s'ha incorporat les darreres setmanes a la defensa de Joan Samarra, de manera que serà coadvocada amb Alfons Clavera, el lletrat des de l'inici. Es tracta d'una decisió del mateix Samarra, han indicat fonts internes, motivada en part perquè l'exministra de Salut domina molt de temes penals.

La primera acció de Ferrer ha estat presentar un escrit davant la batlle magistrada que porta el cas, aportant l'adreça de Manuel Terrén, exadministrador d'Orfund al costat de Cinca. Terrén també està buscat per la justícia brasilera, i la direcció l'han aconseguit a través del butlletí de justícia d'aquest país.

Així, Ferrer i Clavera han sol·licitat, un cop han proporcionat la direcció de Terrén, que se li notifiqui l'admissió a tràmit de la querella contra ell i Cinca a través d'una comissió rogatòria, per tal que pugui buscar advocat a Andorra. El següent pas seria que se'l cités a declarar (ja es va intentar una vegada però estava en parador desconegut), un pas que la defensa de Samarra confia que es farà.

Pintat i Bartumeu junts, incompatibles

Tornant a la proposta feta per Amadeu Rossell, Eric Jover ha assegurat que la veu amb certa "perplexitat i sorpresa", tenint en compte que veuria curiós imaginar-se una bancada amb Jaume Bartumeu i Josep Pintat asseguts l'un al costat de l'altre. Així, ha indicat que el ciutadà esperaria un programa sobre què es vol fer amb el país, com es vol fer evolucionar l'economia i quin posicionament tindrien en relació a l'acord d'associació, "i em costa de creure que aquesta gent estaran d'acord amb aquests temes".

De la seva banda, el conseller general liberal Ferran Costa ha dit, a títol personal, que no comparteix el criteri del secretari general de Ld'A sobre la possibilitat de crear aquesta plataforma. Costa ha indicat que "és evident que davant d'una contesa electoral, que ara està molt lluny, caldrà analitzar totes les possibles estratègies electorals al nostre abast".

stats