Política 10/07/2015

L'Assemblea de la Francofonia es marca com a reptes la formació professional i l'educació en línia

La delegació andorrana del Consell General que s'ha desplaçat a Berna ha estat formada pels consellers generals Conxita Marsol, Carles Naudi i Pere López

Ara Andorra
2 min
La consellera Carine Montaner durant la seva intervenció / Consell General

Andorra la VellaL'Assemblea General de la Francofonia s'ha marcat com a objectius prioritaris la formació professional i l'educació en línia. Així s'ha posat en relleu durant la 41a sessió celebrada a Berna. La delegació andorrana ha intervingut en el subtema 'Echange d’informations sur la formation professionnelle'. Així, la consellera general Carine Montaner ha exposat quina és l’estructura i l’oferta de la formació professional tant en el sistema educatiu andorrà com en el francès.

Montaner ha destacat que aquestes formacions són reconegudes amb el nivell 3 del sistema de classificació internacional (CITE) de la UNESCO i que, a més, permeten accedir a l’ensenyament superior. Finalment s’ha assenyalat que el 78% dels estudiants de formació professional han obtingut feina un cop finalitzats els seus estudis, i d’aquests, un 88% treballen en el sector professional corresponent a la formació realitzada. Carine Montaner ha explicat que la taxa d’atur entre els joves a Andorra és molt baixa (0,37%), i que l’Estat destina l’11% del pressupost a l’educació.

D'altra banda, aquesta setmana la delegació del Consell General a l'OSCE-PA ha participat en els treballs que l'Assemblea Parlamentària d'aquesta organització ha dut a terme a Hèlsinki (Finlàndia), del 5 al 9 de juliol en motiu de la seva 24 sessió anual. En aquesta sessió s’han commemorat els 40 anys de la creació de l’OSCE, amb la celebració d’un seminari específic que ha donat lloc a una resolució que pretén millorar els mecanismes d’eficiència, tant d’observació d’eleccions com de missions sobre el terreny en casos de conflicte. A més, durant la sessió també s’ha escollit el nou secretari general de l’organització, Roberto Montella.

Els treballs de l’OSCE-PA s'han centrat en el conflicte a Ucraïna, el terrorisme internacional, el canvi climàtic i els drets humans.

La delegació andorrana ha estat formada pels consellers generals Conxita Marsol, Carles Naudi i Pere López, que han mantingut contactes bilaterals amb els petits estats i amb Estats Units, França, Espanya i Portugal, entre altres.

stats