Política 21/07/2015

L'Organisme de Recaptació Comunal començarà a funcionar el gener del 2017

S'obrirà una oficina, probablement a Andorra la Vella, i es necessitaran una quinzena de treballadors per posar en marxa l'organisme

Ana
2 min
La decisió s'ha anunciat en la reunió de cònsols d'aquest dimarts a Ordino / G.LL.T.

OrdinoEls comuns volen que l'Organisme de Recaptació Comunal estigui en funcionament el gener del 2017. A partir del gener del 2016, però, es vol fer una prova pilot de forma virtual, per poder realitzar els diferents tràmits mancomunats que farà l'organisme des de qualsevol dels set comuns. Aquest ha estat un dels punts de l'ordre del dia de la reunió de cònsols celebrada aquest dimarts a Ordino. L'objectiu és que el gener del 2017 l'organisme disposi ja d'un local –segurament estarà a Andorra la Vella-, de pressupost per funcionar i de personal propi.

El gener del 2016, els comuns volen que l'Organisme de Recaptació Comunal ja compleixi les diferents lleis que l'afectaran, per tal que a principi de 2017 l'entitat ja comenci a funcionar. Aquest ens ha de permetre, entre d'altres coses, unificar els processos de cobrament d'impostos, taxes i preus públics comunals, i els cònsols no descarten que "en un futur es pugui integrar en una agència tributària d'àmbit nacional", segons ha explicat el cònsol major de la Massana, David Baró.

L'empresa que està dissenyant la implementació d'aquest organisme ha donat a conèixer aquest dimarts "quin és el full de ruta a seguir", en paraules del cònsol major d'Ordino, Ventura Espot. Ara doncs, ha afegit, "caldrà prendre un seguit de decisions polítiques" per tal de determinar on s'ubica la seu de l'organisme, quant personal necessita i quin pressupost ha de tenir. Tot plegat ha de quedar establert en les properes setmanes.

Pel que fa a la seu, durant la reunió de cònsols s'ha apuntat la conveniència que aquesta estigui situada a Andorra la Vella, pel major pes poblacional de les valls centrals. En relació al personal, s'ha apuntat que caldria una quinzena de persones –que poden ser treballadors actuals de l'administració que es reubiquin-. Finalment, pel que fa al pressupost "per arrencar el projecte", en paraules de Baró, seria d'uns 120.000 euros. En total, es calcula que aquest nou organisme acabarà recaptant uns 35 o 40 milions d'euros entre impostos, taxes i preus públics.

Beneficis per als usuaris de cotxes elèctrics

D'altra banda, en la reunió d'aquest dimarts, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, juntament amb el director general de FEDA, Albert Moles han exposat els projectes de futur de la parapública i l'impuls que es vol donar als vehicles elèctrics.

Una de les propostes que han fet als comuns per tal d'incentivar l'adquisició d'aquests vehicles per part de la població és que els comuns cedeixin espais perquè els conductors de cotxes elèctrics puguin estacionar gratuïtament. Els comuns que tenen la zona blava en concessió han assegurat que això és "complicat", però s'han compromès a buscar fórmules que aportin beneficis als conductors que apostin per aquest tipus de vehicle.

stats