Política 17/10/2016

Ld'A critica que Ladislau Baró no informés la Junta de Presidents que Meritxell Mateu treballava per a BPA

La formació també lamenta que l'informe d'incompatibilitats de la Sindicatura interpreti les incompatibilitats des d'una visió "restrictiva" i obviant el capítol quart del Codi Penal relatiu a corrupció i tràfic d'influències

ARA Andorra
2 min
Membres de Liberals d'Andorra en una imatge d'arxiu

Andorra la VellaLa comissió d'afers jurídics de Liberals d'Andorra ha elaborat un informe que critica el que va elaborar la Sindicatura en relació a les incompatibilitats dels consellers generals arran del cas de Meritxell Mateu. Ld'A reprova que l'informe "pretengui avalar una actuació que s'aparta d'allò que caldria exigir institucionalment" i critica que "passi de puntetes" per l'acord pres al seu dia per la Junta de Presidents en relació als consellers a ple temps, que segons Liberals d'Andorra, regula quan un conseller vol "dedicar en exclusiva la seva dedicació professional al Consell General", i és per això que té un salari superior a la resta.

L'informe de Ld'A critica que el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, no informés a la Junta de Presidents sobre l'activitat laboral que la consellera a ple temps Meritxell Mateu mantenia amb BPA. Segons el partit, si existeix l'obligació de comunicar a la Junta de Presidents el nombre d'integrants d'un grup parlamentari que gaudeixen del règim de ple temps, "és també lògic que s'informi de les variacions que puguin produir-se durant una legislatura".

D'altra banda, Liberals critica que la Sindicatura interpreti les incompatibilitats des d'una visió "absolutament restrictiva en allò que defineix literalment la llei" i "obviant allò que pretén protegir". Per això, lamenten que no es parli dels delictes de corrupció i tràfic d'influències que tipifica el Codi Penal.

Finalment, també lamenten que l'informe no faci referència als articles del Reglament del Consell General que permeten als síndics generals demanar explicacions "a tot conseller que s'aparti de la missió que té encomanada", per després prendre les decisions que s'escaiguin i informar-ne a la Junta de Presidents.

Des de la Sindicatura han indicat que no valoraran la qüestió fins que el grup parlamentari liberal els presenti l'informe.

stats