Política 25/05/2016

Ld'A demana al Govern els informes i les analítiques de l'aigua d'Arinsal

També han demanat conèixer la retribució de les persones al servei de Govern que no consten en cap regulació normativa

Ara Andorra
2 min

Andorra la VellaEl grup parlamentari liberal ha entrat a tràmit una demanda d'informació sobre el cas de la Font d'Arinsal per conèixer les analítiques, informes i protocols sanitaris que s'han aplicat a l'empresa embotelladora durant els darrers dos anys.

Concretament, demanen al Govern còpies dels informes i les analítiques microbiològiques realitzades pel doctor Albert Bosch del Departament de Virologia Molecular de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, i també les dutes a terme per part del Departament de Salut del Ministeri de Salut Pública del Govern d'Andorra. La demanda d'informació inclou la sol·licitud d'una còpia del plànol del perímetre de protecció de la captació de la Font d'Arinsal i les inspeccions realitzades pel Departament de Salut.

D'altra banda, els liberals també han entrat a tràmit una pregunta relativa a l'informe de fiscalitzacions del Tribunal de Comptes al Govern durant el 2014 per conèixer les retribucions de les persones al servei del Govern que no consten en cap regulació normativa que les empari, i per tant, no es pot determinar els imports que perceben. La pregunta demana informació de l'exercici 2014 i inclou el 2015 atès que la reforma de la Llei de la Funció Pública encara no s'ha dut a terme.

Tanmateix, han sol·licitat al Govern que informi de forma detallada dels conceptes abonats no previstos en cap normativa durant els anys 2014 i 2015.

D'una altra banda, tal com ha confirmat aquest dimecres el ministre Portaveu, Jordi Cinca, el proper dilluns 6 de juny compareixerà a iniciativa pròpia el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, davant la Comissió Legislativa de Sanitat i Medi Ambient, per tal de donar a conèixer les conclusions de l'estudi que està realitzant un laboratori francès per determinar les causes de la contaminació de la Font d'Arinsal.

stats