Política 22/02/2017

Ld'A demana la dimissió de Calvet per l'afer del presumpte delicte de calúmnies

La formació assegura que no pot ocupar un càrrec públic estant processat

ARA Andorra
1 min
El cap de llista de Ld'A, Marc Magallón, i el número dos, Higini Martínez-Illescas /B.N.

Andorra la VellaEl comitè parroquial d'Escaldes-Engordany de Liberals d'Andorra ha demanat aquest dimecres la dimissió "voluntària, immediata i irrevocable" del cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, pel fet d'estar processat per un presumpte delicte de calúmnies que hauria dirigit a un ciutadà de la parròquia a través d'un comentari al web d'un mitjà de comunicació del país.

En un comunicat, Liberals d'Andorra assegura que des del 29 de febrer del 2016, Calvet està processat pel Tribunal de Corts i en llibertat provisional per la presumpta comissió d'un delicte major de calúmnia i de dos delictes menors d'injúria i difamació.

La formació fa referència al posicionament del Govern en el cas del ministre Jordi Cinca i l'afer Orfund, quan es va assegurar que quan es decreta el processament d'una autoritat aquesta ha de dimitir de manera immediata. Així, Ld'A assegura que les raons en què fonamenten el seu posicionament són les mateixes, i demanen la dimissió de Calvet "per evitar la possibilitat que una autoritat andorrana sigui condemnada pel Tribunal de Corts".

Ld'A també assenyala que els drets a l'honor, a la intimitat i a la pròpia imatge són drets fonamentals protegits per la Constitució, i que en conseqüència "cap autoritat pública pot estar ocupant legítimament el seu càrrec estant encausada i processada per haver infringit suposadament aquests drets fonamentals".

En cas que Calvet no dimiteixi, Ld'A demana públicament a l'executiva nacional de Demòcrates per Andorra i al Consell de Comú d'Escaldes-Engordany "que exigeixin de manera immediata la seva irrevocable dimissió".

stats