Política 06/07/2016

Ld'A exigeix la dimissió o cessament de Jordi Cinca

Josep Pintat demana al grup demòcrata que es posicioni sobre la qüestió, defensant el ministre o demanant la seva destitució

ARA Andorra
1 min
El president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat / M.T.

Andorra la VellaLiberals d'Andorra i el seu grup parlamentari han demanat, aquest dimecres, la dimissió del ministre de Finances, Jordi Cinca, o el seu cessament per part del cap de Govern. Els liberals se sumen d'aquesta manera a les peticions que ja han fet en reiterades ocasions els altres grups de l'oposició, arran de les informacions aparegudes en relació als negocis personals del ministre en el passat. Tot i criticar l'afer, el grup liberal no havia arribat fins a la contundència de demanar la dimissió del ministre fins que s'ha conegut la querella interposada pel fundador d'Orfund, en la que acusa Cinca de desviar lingots d'or i diamants pel seu propi benefici. Els fets haurien passat a finals dels anys 90, quan Cinca era director de l'empresa.

A través d'un comunicat, el president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, considera que aquestes informacions sobre negocis "poc transparents" afecten greument la imatge del país i la credibilitat del titular de Finances, i per això ha exigit la dimissió del ministre. El líder de Ld'A considera també que "les informacions es repetiran en un futur".

A més, Pintat s'ha adreçat als consellers generals demòcrates perquè es posicionin en aquest aspecte i reclamin al Govern la destitució de Jordi Cinca o actuïn en conseqüència si creuen que ha de seguir al càrrec. "Els consellers de DA han de sortir a defensar el ministre de Finances si tenen clar que no perjudica la imatge del país o forçar el Govern a la seva destitució", ha indicat.

stats