Política 16/02/2017

Ld'A pregunta pels nous routers de lloguer d'Andorra Telecom

El grup liberal vol saber si les empreses andorranes han estat consultades o contractades per a la instal·lació dels nous aparells

ARA Andorra
2 min
El conseller general del grup liberal Carles Naudi d’Areny-Plandolit / Ld'A

Andorra la Vella“Cal saber quins costos tindran els nous routers per a l’operadora i si davant d’una acció comercial tan important s’ha vetllat per la igualtat d’oportunitats de les empreses andorranes”. Per aquest motiu, segons informa el grup liberal, Carles Naudi d’Areny-Plandolit ha presentat un seguit de preguntes relacionades sobre el fet que Andorra Telecom ofereixi l’opció als seus clients residencials, un router WiFi d’altes prestacions en règim de lloguer, amb un any gratuït.

Andorra Telecom començarà el canvi dels aparells de fibra òptica en les pròximes setmanes i durant la presentació de com es durà a terme l’operació de renovació les ONT des de l’operadora es va anunciar que els clients residencials tindrien l’opció de llogar un router WiFi de l’operadora en règim de lloguer a un preu molt competitiu.

Davant d’aquesta iniciativa comercial, Naudi vol saber tots els detalls sobre aquesta decisió: el preu de cost dels routers que s’instal·laran, quines empreses el subministren, si s’ha consultat a empreses andorranes, si l’oferta que fa Andorra Telecom pot ser reproduïble des de l’àmbit privat donada la gratuïtat i els preus tan avantatjosos, el marge comercial -si n’hi ha- de l’operadora, tenint en compte els costos del router i la seva instal·lació amb tot el que suposa (les hores dels tècnics, desplaçaments...).

Per a Carles Naudi d’Areny-Plandolit, és primordial disposar de tota aquesta informació perquè “el canvi d’ONT i els nous routers que s’oferiran als clients suposen una partida econòmica molt important i és necessari saber si Andorra Telecom ha comptat amb empreses del país per dur-ho a terme”, adverteix. Un altre punt que també preocupa el parlamentari del grup liberal és la privacitat dels nous routers que recordem són propietat d’Andorra Telecom, “sobre qui recaurà la responsabilitat de la privacitat d’aquests aparells?, gestionarà la mateixa Andorra Telecom les contrasenyes d’aquests?”.

A l'últim, Carles Naudi també vol saber que passarà en el futur amb els routers que oferirà la parapública en aspectes claus com el manteniment, durant quant de temps els clients hauran de pagar el lloguer o si els clients tindran un temps mínim de permanència o un contracte d’obligat compliment, així com què passarà si opten per canviar de router quan s’espatlli o quedi obsolet.

La pregunta escrita entrada a la Sindicatura pel conseller general del grup liberal inclou també qüestions sobre el canvi d’ONT, com ara el preu de les 35.000 que s’han de canviar o per què s’ha triat l’empresa Huawei.

stats