Política 17/01/2017

Ld'A presenta una bateria de preguntes per aclarir la ràtio d'endeutament de les societats públiques

Han presentat un escrit a la Sindicatura explicant els motius pels quals han retirat les esmenes a l'articulat del projecte de pressupost

ARA Andorra
1 min
El cap de Govern, Toni Martí, conversa amb el conseller liberal Jordi Gallardo minuts abans de començar la Comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l'estabilitat financera / C.G. (ANA)

Andorra la VellaEl grup parlamentari liberal ha presentat aquest dimarts un escrit a la Sindicatura per comunicar formalment que retiren les esmenes parcials al projecte de pressupost del 2017. El motiu d'aquesta decisió és que consideren que el text no respecta la Llei de Sostenibilitat de les Finances Públiques (Regla d'or) en relació a la ràtio d'endeutament de les empreses públiques i parapúbliques, ni la Llei de transferències en no incloure el volum total a transferir si no es congelen.

Per tot plegat, han presentat una bateria de preguntes escrites dirigides al Ministeri de Finances i a la Intervenció General, per tal que aclareixin la interpretació de l'article 12.5 de la Regla d'or, que segons els liberals implica que el deute d'una sèrie de societats públiques no pugui superar en un 50% els seus fons propis i que entenen que aquesta ràtio no es compleix, tot i que el ministre de Finances va assegurar en la darrera sessió de Consell General que sí que es complia la llei. Així, demanen quin percentatge representa el deute sobre els fons propis de l'INAF, l'EFPEM, l'IEA, l'SDADV, el Consell Regulador del joc, l'AREB, Andorra Turisme i Ctrasa, així com de quina manera s'ha calculat el percentatge. A més, també demanen quina és, segons la Intervenció General, la definició del concepte 'deute' que emana de la Regla d'or.

Els liberals, a través d'un comunicat, asseguren que han optat per retirar les esmenes i presentar aquestes preguntes mentre s'estudien altres accions a portar a terme per saber quin criteri s'ha de seguir en l'aplicació de l'article 12.5 de la Llei de Sostenibilitat de les Finances Públiques.

stats